Stort grattis till Joakim Strand som blir ny Europaminister i den finska regeringen!

Fantastiskt goda nyheter idag. Joakim Strand, finsk riksdagsledamot för Svenska Folkpartiet och stadsfullmäktiges ordförande i Vasa, föreslås att bli ny Europaminister i den finska regeringen. Ny Europa- och ägarstyrningsminister, för att vara mer exakt.

Joakim är en sann Sverige- och Umeåvän. Han sitter ju i styrelsen för Kvarkenrådet och var till ganska nyligen ordförande där också. Han har upprepade gånger besökt Umeå genom åren och har varit drivande i mycket av det goda samarbete vi har mellan Umeå och Vasa, mellan Västerbotten och Österbotten. Här på bilden vid ett möte som vi hade i Vasa.

Stort grattis från oss i Umeå!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.