Trafiken måste fungera – återställ Storgatan! Även bilister måste ha god framkomlighet.

Det har gått över ett år sedan en del av Storgatan i centrala Umeå förändrades. Ett av körfälten för bilar togs bort, målades och gjordes om till cykelväg, något som har försvårat för biltrafiken till och från centrum. Under vissa tider bildas långa bilköer längs Storgatan. Ombyggnationen har också lett till att parkeringshuset Parketten har blivit otillgängligt. Samtidigt används den nya cykelvägen mycket sparsamt av cyklister.

De rödgröna vill fortsätta med försöket att begränsa biltrafiken på Storgatan, medan vi moderater fortsatt driver linjen att avbryta detta misslyckade experiment.

Alla trafikslag, även bil, måste ha god framkomlighet i Umeå. En majoritet av hushållen i Umeå kommun har bil och många i vår del av landet är beroende av bilen för att få vardagen att fungera. Alla Umeåbor bor dessutom inte i centrala Umeå, utan i byar och orter på andra platser i kommunen.

3 kommentarer

 1. Hassan

  Instämmer!
  Ta bort stolparna på SOCKENVÄGEN vid viadukten vid N brofästet och vid infarten från E12.
  Hindrar bred last som tex jordbruksmaskiner mm! Fyller ingen funktion!

 2. Jonsson

  Ja, det är mycket olyckligt. Vid trafikljusen på Västra Esplanaden ska mötande, svängande trafik norrut dessutom köra samtidigt.
  Förra veckan byggdes en uteservering (?) vid Taps, på gatan. Ska gästerna sitta mitt i gatan och dricka öl?
  Kungsgatan och i viss mån Skolgatan och Nygatan är ju otillgängliga för bilister. P-platser har tagits bort, så Parketten är i princip enda alternativet.
  På grund av bussgatan vid Universitetet så genar numera bilister via övergångsstället vid Lärarhögskolan-Samhällsvetarhuset och vidare runt dammen istället. Humorn i detta är väl att Polishögskolan ligger nära.
  Finns det inga regelverk för trafiksäkerhet i stadsmiljö, övergripande stadsplanering, lagar att följa?

 3. kenth

  En tanke : Det gick fasligt fort laga E6 efter raset i vintras…
  Varför tar då västra länken så lång tid ordna till?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.