De fria viddernas dag

Åke NilssonSnöskottning av både koj- och uthus tak. Nästan en meter snö. Efter en gourmé lunch och en stunds filosofernade bar det iväg igen på skotern.

Jag hade tänkt att min premiärblogg på VKs hemsida inte skulle handla om politik utan om skoter åkning. Men när jag satt och körde idag så kom jag på att det passar alldeles utmärkt att koppla ihop skoterkörning med politik.
Hur ska vi lyckas få till en bra infrastruktur för vi som vill åka skoter? Kan vi förlita oss på de ideella krafter som håller igång vårt ledsystem? Jag hoppas att de utredningar som ser över det här med skoterleder förstår hur viktigt det är med bra och säkra leder. Att skoterlederna inte bara används av lokalbefolkningen utan också är viktiga för turismen och näringslivet. Hur ska vi få alla "utsocknes" att betala för ledrepareringen?
Hur som helst så blev det en tur till en av våra skogskojor. Den ligger på c:a 520 möh på Stöttingfjället. När taket var skottat och jag avnjutit en gourmé lunch (se bild) och pulsen hitta sin normala rytm igen så åkte jag och njöt av den bleka men underbara februari solen.
Att få köra skoter ospårat i lössnö en sån underbar dag som idag det är en upplevelse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.