Beställningsjobb

 

Viveaka Abramsson har publicerat detta inlägg på Vilhelminabloggen.
Håll tllgodo.

Efter att Maria Kristoffersson 20100216 07:44 lagt ut sin blogg ”Kommunfullmäktige, makt, kön och motstånd…” öppnades den under en kort tid upp även för icke medlemmar.

En som annars brukar reagera starkt mot öppna bloggar skriver 21:52 bl a att han känner sig stolt varje gång en oinloggad uppträder med sitt eget namn.

För min del ifrågasatte jag dessa namn, för som vanligt kan ju en och samma, anonymt, ha skrivit under olika namn, tänkte jag.

I lördags var jag på en kurs i sociala medier som anordnades av socialdemokraterna.
Där fick jag lära mig en del och även om jag fortfarande känner mig som ett blåbär så fick jag en inblick i hur dessa kan nyttjas.

Väl hemma så roade jag mig med att praktisera mina nyvunna kunskaper och fann då att det bakom namnen fanns personer av kött och blod, bl a följande:

18:52 Erik Bratthall, koordinator Alliansens kampanjstab, Centerpartiets kommunikationsenhet, som senare går in som medlem på VB.

19:05 Gunilla Hjelm, en bloggande Centerpartist i Vetlanda.

21:24 Börtnan, Magnus Persson, student vid Uppsala universitet som arbetar som ombudsman åt Uppsala Centerkrets. Född och uppväxt i Börtnan i Jämtland.

21:31 Linus Hannerdahl, distriktsordförande för CUF i Norrbotten

21:40 Lina16. CUF i Jämtland ser ut att ha haft en distriktsordförande vid namn Lina Liden

21:43 Per Ankersjö, Distriktsordförande för Stockholmscentern och gruppledare för Centerpartiet i Stadshuset

21:44 Mattias Larsson, politisk sekreterare i Umeå för Centerpartiet

21:51 Chatarina Håkansson Boman, ”Toppnamn inom centern. Nu senast politisk chefredaktör på Södermanlands Nyheter. Tillhör samma generation som Maud Olofsson. Aktiv inom centerpartiet sedan länge, var pressansvarig för Europaparlamentarikerna Karl Erik Olsson (f. d. jordbruksminister) och Karin Starrin.”

Söker man på Centerpartiet Anna, Karin, Lena eller Stina, som också kommenterat bloggen till Marias fördel, så hittar man en rad intressanta namn.

Kort därefter stängs bloggen återigen för icke medlemmar och man kan ju undra över vad syftet egentligen var med att tillfälligt öppna den.

Jag är medveten om att vissa kommer att se även denna blogg som ett beställningsjobb, men det bjuder jag på, eftersom jag själv vet hur det förhåller sig.

 
Etiketter:

35 kommentarer

  1. Kristina Norman

    Jag hade också förmånen att få bevista kursen socialmedia som anordnades i lördags och även jag fick nöjet att lära mig ett och annat… Jag tyckte också det var ett väldigt märkligt förfarande…
    Maria har haft sin blogg stängd för ickemedlemmar under en väldigt lång tid och så helt plötsligt var den öppen under några korta timmar. Lagomt länge för att hennes partikamrater skulle kunna gå in och kommentera…Vad är syftet kan man undra ? Vore trevligt med en förklaring.

  2. Lasse

    Året JÄTTEGÄSP på detta, när socialdemokraterna i Vilhelmina, samt Viveka Abramsson och Kristina Norman alla tre titt som tätt haft vidöppet för anonyma drev som gått mot kritiska vilhelminapersonligheter. När man känner igen sitt eget beteende, ska man banna Maria Kristoffersson och Centern. Kul att ni känner igen er i S. Så lågt att ta politiska poäng på detta när ni inte har sopat framför egen dörr. Gör det innan ni sätter hinken på eget huvud (RESPEKT-tråden på s-bloggen på VB hissar flaggan topp).

  3. f.d. sosse

    Kommer ihåg när vissa vilhelminapersonligheter ifrågasatte välsignelsen av 1majtåget – som så lätt kunde tolkas som en hämnd mot kyrkoherden. Då gick drevet på VB och S angrep dessa personer även inloggade och S anklagade en för och ha psykiska problem. En ledande sosse skulle leta upp en kritiker för att tala honom till rätta. Allt med upprinnelse i KGs anklagelse ”bockfoten sticker fram” och S gruppurträde ur Svenska Kyrkan. Hur många i Kristdemokraterna har inte anklagats av KG för att använda partiet som täckmantel för sina syften? Det här med att remma upp är ju bara toppen på isberg.

  4. Jaha?

    Vilken nyhet!!! Tänk att åke gått sossekurs i att lära sig om social medier.. kanske en kurs i hyfs skulle passa V-mina sosarna bättre. Att nu några centrerpartister skrivit anonyma inlägg är väl fullkomligt strunt samma. Det gör väl folk från olika partier hela dagarna.

  5. Arne Anka

    Under Vojmådebatten tyckte jag mej se att Viveaka använde exakt samma fras som vissa ”anonyma” gjort. Likheten i inläggen var slående. ”same, same, but differrent”

    f.d. sosse: Jag bojkottar VB. Det borde nog alla göra. 😉

    När det gäller SAKEN: Såklart ber man om ursäkt om man burit sej illa åt! -Även om man är uppväxt öst om bäcken.

  6. Jomenvisst

    Jaha?; Man kan ju inte påstå att centerns ”anonyma” inhoppare var speciellt grova i mun i sammanhanget. Inte om man jämför med vad som försigått på Vilhelminabloggen de sista åren. Rena personförföljelser och hets mot en utvald skara som haft den fula ovanan att säga sin åsikt rakt ut.
    Nyheten är väl att VB har lugnat sig en aning när man stängt ute alla drevhundar. När de värsta syndarna ser nån öppna en lucka jag då blir hotfullt igen.
    Det som S i Vma glömde var att alla kunde skriva i kommunalrådets ppna blogg så visst fanns en rättvisa mitt i sörjan;-)

  7. inte centerväljare, men...

    Tycker kommentarerna från C-medlemmar på MariaKs tråd var på sin plats. Gränsen markeras dvs ta ingen skit från gubbar. Inte otrevliga på någe vis.

    Märkligare är väl att bloggen ”beställningsjobb” ska petas in på Åke Nilssons blogg. Klart man ska göra partipolitik en gång till av eländet. Genom en u-manövrar som angriper debattformerna på webben. Ingen ahaupplevelse direkt. Sossarna är inga noviser som precis vaknat upp på en kurs.

    Äsch! Helt rätt av MariaK och släppa in sina partikamrater för att kommmentera en riksangelägenhet. Tänk att yttrandefrihet är så känsligt för (s) i Vilhelm!

  8. soap

    DET MEST INTRESSANTA CITATET PÅ LÄNGE:
    ”För min del ifrågasatte jag dessa namn, för som vanligt kan ju en och samma, anonymt, ha skrivit under olika namn, tänkte jag.”

    Precis samma konspirationsteoretiska sätt håller sig Mikael Fjällstedt (s) med. Han utgår från att det är en och samma figur för att ta udden av all kritik så man misstänka EN galning för allt.

    Värst av allt är ändå att Viveka Abramsson gör ”dödsynden”. Hon gissar och namnger personer utifrån bara förnamn. Snacka om att leka vilt med PUL och nätetikett. Det borde hon faktiskt be berörda i Centern om ursäkt för.

  9. bloggare

    Soap: ”för som vanligt kan ju en och samma…”, jisses där skrev Viveka under sina förutfattade meningar en gång för alla. Det här anade nog många gamla bloggare men nu vet vi.

  10. beställningsjobb?

    Får man sprida kartläggningar och personuppgifter av centermedlemmar hur som helst på bloggar? Inte nog med det men Abramsson gissar faktiskt. Vad ska det tjäna till att publicera en lista som målar upp nätvärk? KÄnns lite för mycket IB för att smaka bra. S gör väl vad dom vill i skumrasket men att lägga ut det på VKbloggen är magstarkt. Innehållet i kommentarerna var tydligne helt ointressant utan saken var att Maria öppna filtret. Vad är det ni vill säga? Att många blev upprörda i C men att organisera inte är passande? Var de fult att man i C fick komma till tals? De verkar nästan så.

  11. luttrad

    Allt borde handla om man släpper in drev eller debatt i sin blogg. Maria öppna så alla fick ge åsikt. Inte länge sen KG öppna s-bloggen av ”misstag” så gick drevet. Det bortförklara Viveka och inte KG! Att Viveka gör sig till blåbär är pinsamt.
    Hur många minns inte Vojmån, ”bockfoten sticker fram” och ”kritiken” av näringsenh då Gjz hängdes ut i insändare i VF och Viveka skrev brev till kfm ordf. I kommun får man inte säga vad som helst ostraffat. Kd skulle låta partipiskan vina på order av sossarna. S telefonkedjor är vida känt. Vissa i S har använt webben under år för drev. Nyvakna? Icke.

  12. L.E.

    Är opinionsbildning ett beställningsjobb? Är varje politisk samling ett beställningsjobb?
    Skulle inte tro det. Men visst är Viveka Abramssons utpekningslekar ett beställningsjobb. Hon kan ju se det på så vis själv.

    Men och koppla en by till ett centernamn borde hon hålla i ”kretsen” och inte sprida på nätet (liksom fallet Lina).
    När Åke Nilsson skeppar vidare till sin blogg staplas beställningsjobben på hög. Eller ska vi kalla det att agera politisk ”hit-man” åt Abramssons?

    Några tecken på att några i ledningen förhäver sig och använder partiet för sina egna syften?
    Absolut inte!

  13. fackmedlem

    Åke Nilsson, varför måste du ha kommunals flagga som symbol på din blogg? Det kanske inte är alla kommunalare som vill associeras med dig.

  14. Kent

    När Åke Nilsson kallade alliansen för solid_arisk på fullmäktige borde väl det gett rubriker men intresset var visst rätt svalt. Ursäkt bad han tydligen om efter många om och men. Men han förklarade aldrig vad han egentligen menade. Nån som vet?

  15. Viveka Abramsson

    Jag gjorde en kommentar till era inlägg som tyvärr innehöll alltför många tecken, så jag la den i min egen blogg på VB och skrev en adressangivelse här. Tydligen får man inte göra det på VK-bloggen, för den har inte lagts ut.
    Jag har även beslutat mig för att öppna upp min blogg under dagtid.

  16. Freddan

    Vem sätter sin fot på VB? Inte jag! Ursäkta, men det här på VK som bloggen las in. Att ingen i S-ledningen i vma kan möta kritiken är anmärkningsvärt.

    Hänger man ut en sammanställning med misstänkta centerpartister på VK får man ta debatten. Det är svagt av Abramsson att inte ge en tillstymmelse till svar här.

    Nu har VA öppnat för anonyma på hemmaplan på VB så vad handla kritiken mot C om? Att sociala medier kan användas i politiken nationellt? Men från S på riksnivå finns inte nåt stöd. Man verkar inte tåla yttrandefrihet om den inte gagnar sig själv. S i vma behöver förnyelse.

  17. Tänk efter

    De kanske har reagerat och skaffat medlemskap eftersom de blev förbannade och ville säga ifrån…men det kanske inte finns i Åkes värld!

  18. Fawlty Towers

    Det var väl i sossarnas blogg ”det går utför med vissa partier” som KG öppna filtret och lät drevet gå lös på de anklagade (välkända ”moralens väktare” i Kd) men även dom som ifrågasatte fick rejält med personangrepp på kuppen.
    Vaffö gör di på detta vise, kan man fråga Kristina Norman som här storögt frågar ”Vad är syftet kan man undra? Vore trevligt med en förklaring.”
    Vivekas förklaring var att KG gjorde ett ”misstag” Zzzz…
    Varför ska då MariaK avkrävas en förklaring för vad hon gör med sin blogg?
    Misstänkliggör, anklaga… bara personpolitik.
    Sociala kontrollmanier råder.. Zzzzzzz

  19. Mattias Larsson

    Hej Åke, utan att vilja ta till brösttoner avseende vad KG Abrahmsson sagt i Kommunfullmäktige i Vilhelmina så tycker jag att hans inlägg var över gränsen för vad som var passande.
    Jag har absolut ingen kännedom om hur det fungerar med kommentarer på Vilhelminabloggen i vanliga fall. Min åsikt är att man inte skall joxa fram och tillbaka med detta utan i normalfallet för en blogg vara öppen eller stängd för kommentarer.
    Men att kalla det faktum att vi är många Centerpartister som vill uttrycka vårt stöd för Maria K för beställningsjobb är
    Vad gäller namn och titel är det helt rätt, tack!

  20. dimridåer

    Mattias Larsson: Till slut vart det på tok för mycket personangrepp, efter år av vidöppet för anonyma. Så flertalet har filter idag på VB. Ur den synvinklen förstår jag att det var helt naturlig att öppna upp för Maria. Ingen av partikamraterna gick väl över nån gräns utan gränsen markerades tydligt i själva remmarfrågan.
    Den här inklippta bloggen blir bara ett sätt och göra en höna av en fjäder. Tål man inte debatt? Viveka kunde ju gått in på Marias blogg även efter att den fick filter! Varför tog hon inte debatten där utan skrev en blogg osv… så försvann sakfrågan genom fokus på nätvanor

  21. Andreas Westin

    Hej Åke!
    Jag har ett par frågor till Dig som Socialdemokraternas representant i Vilhelmina.
    1. Ska vi betrakta Ert (S) personifierad hetsjakt på politiska motståndare på bloggar som den politiska framtiden i Vilhelmina?
    2. Ska vi tolka Dina kamraters bloggar med politiska inlägg som av (S) i Vilhelmina understödda åsikter? Om vi endast ska se det som personliga åsikter så är min fråga hur den oinvigde ska se skillnaden då det skrivs under med en tydlig (S) stämpel och hänvisas till att ”vi tycker” etc?
    FORTSÄTTNING…

  22. Andreas Westin

    3. Tycker Du att det anstår Socialdemokraterna att istället för att diskutera politiska sakfrågor tjafsa om trivialiteter på bloggar?
    4. Hur tänker Du kring Ert ansvar gällande ett växande politikerförakt i Vilhelmina? Ett förakt som till stor del beror på just nämnda saker.

    Tacksam för svar!

  23. Erik Bratthall

    Ja herregud. Vad ska man säga? Är anfall bästa försvar eller är det bara dumt? Jag har gjort ett inlägg i eget namn till försvar för Maria – du anklagar mig för att vara med i någon slags konspiration mot KG. Är det inte bättre att helt enkelt säga ”förlåt”?

    Vad tänker du om sakfrågan? Skulle du acceptera att någon i din familj sa att de skulle ”remma-upp” en familjemedlem om de nu inte var släkt? Vad tror du att alla som ser KG använda detta språk tänker om han inte blir oemotsagd.

    Lägg ner konspirationsteorierna. Jag tycker du istället borde uppmana KG att be Maria om ursäkt.

  24. Viveka Abramsson

    Till Freddan:
    Ursprungligen lades den på Vilhelminabloggen, Mitt svar på era kommentarer här blev för långt, därför la jag även det på min blogg, men jag kan be Åke lägga in mitt svar som en ny blogg här om ni vill. Ett lite konstigt sätt att kommunicera på, men vill ni inte uppsöka VB där jag nu öppnat upp även för er som vill vara anonyma, så får vi väl stå ut med det.

  25. Viveka Abramsson

    Till Fawlty Towers:
    Ingen av oss vet hur det gick till men vi lastade KG för det. Vi har åtminstone gett en förklaring, även om ni inte vill köpa den, men Maria har inte förklarat varför hennes blogg helt plötsligt stod öppen en kväll och för min del så tolkar jag det på mitt sätt.

  26. Viveka Abramsson

    Min kommentar i korthet för er som inte vill gå in på VB och läsa hela texten:

    Ändamålet helgar medlen och jag måste ha trampat på en väldigt öm tå.

    Min blogg handlar om hur man kan använda sig av sociala medier för att uppnå olika syften. För min del var det ett nyvaknande och några telefonkedjor känner jag inte till.

    Mina förutfattade meningar kommer sig av alla anonyma kommentarer med samma budskap och ”Mobben” som hela tiden vill rikta fokus mot annat håll.

    Jag har inte deltagit i något gruppurträde ur Svenska kyrkan och Åke deltog inte i kursen

    Fortsättning följer…

  27. Viveka Abramsson

    Fortsättning:

    Maria skriver i sin blogg och därefter öppnar hon den för icke medlemmar under kort tid.
    Inget fel i och för sig, men timingen gjorde mig fundersam.

    Centerpartisterna var inte grova i mun, innehållet i kommentarerna var inte ointressanta och det var inte fult att de fick komma till tals, men min blogg handlade inte om sakfrågan utan tillvägagångssättet.

    Jag har inte namngett personer utifrån deras förnamn.

    Vore jag lika smart och beräknande som Maria skulle jag ha bett någon annan stå för min text, men tack och lov så är jag inte det.

  28. Hönan och ägget

    Tillbaks på ruta 1.
    Tack och lov har Viveka insett att hon inte är lika smart och beräknande. Ändå ett skuldbeläggande att Maria gjort något dubiöst;
    ”gjorde mig fundersam”
    ”beräknande som Maria”
    ”… skulle jag bett någon annan stå för min text”
    Vad betyder egentligen allt detta? Är det nån som brukar skriva i lönndom eller använda spökskrivare?
    Brukar Centern göra det?
    Man häpnar och undrar. Varför älta funderationer offentligt istället för vid köksbordet?
    Viveka Abramsson verkar vara minst lika beräknande om man ska drista sig till jämförelse. Dags för en ursäkt även från Viveka!

  29. Ebbe

    ”Kort därefter stängs bloggen återigen för icke medlemmar och man kan ju undra över vad syftet egentligen var med att tillfälligt öppna den.”

    Visst Viveka, man kan ju alltid ”undra över vad syftet egentligen var” i varenda samtal och tråd. Om det döljer sig ett ”egentligen” bakom det mesta så odlar det bara misstänkliggörande och paranoia. Där varje tanke och mening har ett underliggande syfte som alla ska fundera på.

    Ja, bloggen är ett beställningsjobb. Vem bryr sig mer än de uppspikade och även gissade centeridentiteter du hängt ut? Vilhelminas egen Stasi bjuder på det. Ha en bra dag!

  30. Hej!!

    Viveka!
    Du märker väl som jag att många av de annonyma kommentarerna är skrivna av samma person men med olika ”nick”…eller hur??. Känner igen dessa från VB.
    Bry dig ej om personangreppen på dig och KG…
    Vi är många som gillar er…

  31. Hej då!!

    Hej!!, vore jag KG och Viveka skull jag klivit av partiet. Jag skäms över hur dem hållit på sen förstudien. Gilla på du men det innebär inte att de är lämpliga som ledning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.