Flyger och far

Igår var jag tillsammans med flygplatschefen och kommunchefen och besökte transport styrelsen i Norrköping ang. flygets framtid.

Vi flyg på morgonen till Arlanda och tog en hyrbil och åkte de 20 milen till Norrköping. Där fick vi träffa två st luftfartsinspektörer som tog emot oss. Till mötet i Norrköping hade också Gustav Sillén anslutit sig. Han är en av de främsta auktoriteterna ni Sverige när det gäller flyg och flygplatser.
Vi presenterade våra planer på en ny flygplats och lämnade en del material. De var intresserade och berättade för oss om hur ärendet kommer att hanteras.
 
Det är en tuff utmaning vi har framför oss att bygga en helt ny start- och landningsbana. Enas vi över blocken och driver frågan tillsamman med våra grannkommuner så har vi kanske vår nya 2300 m bana klar 2015.
 
Det var i alla fall en intressant dag. 40 mil i bil och flyg fram och tillbaka till Arlanda.
Inte undra på att det var skönt att ta en promenad med hunden i skogen efter 15 timmars resande.
 
Politik är kul även om det blir långa dar ibland.

5 kommentarer

  1. arbetarn

    Hallo där, hur kan du kalla dig kommunalråd, är du inte fd kommunalråd, eller har du tagit ut segern i förskott?

  2. Mikael Fjällstedt

    Hej! Du gjorde ett kanon jobb i debatten igår. Men så var det bara du som fick applåder också från den hänförda publiken.

    Jag pratde med en kamrat som lyssnade på radion och han tyckte att det var lite lustigt när Maria Kristoffersson sa att kommunens ekonomi var under kontroll. Trots att dom stora underskotten och de förbrukade 51 miljonerna.

    Möjlighteternas Vilhelmina växer fram sakta men säkert.

  3. Åke Nilsson

    Svar till arbetarn (2010-08-20 01:32)
    Hej arbetarn.
    I reglementet för kommunstyrelsen i Vilhelmina finns det reglerat att vi har två kommunalråd på heltid. Den som sitter för majoriteten är också kommunstyrelsens ordförande. Så är det i många kommuner.

  4. Lars Eliasson

    Åke.
    Jättebra att det jobbas med flyget och den nya landningsbanan.Vi i Folkpartiet har redan varit där med spett och spade och börjat utbyggnaden så smått.

    Ser att du tagit på dig skyddhjälmen inför valrörelsen.Hörselkåporna kan ju vara bra när man inte vill höra på motståndarna men tror du verkligen hjälmen behövs i vår fredliga kommun?

  5. Åke Nilsson

    Svar till Lars Eliasson (2010-08-20 09:42)
    Lars
    Bra att vi är eniga om flyget.
    Det kan vara skönt att stänga av era interna diskussioner inom borgerligheten med hörselkåporna. Det är ett bra skydd mot hackspetten också:-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.