Kristdemokraterna i Vilhelmina motarbetar näringslivsutveckling

Senaste veckans media rapportering och diskussioner om kommunstyrelsen beslut att engagera sig i utvecklingen i Kittelfjäll tycker jag är intressant.

Nu får vi en medvetenhet och öppenhet kring vad kommunen ska engagera sig i.
Det har i omgångar efterfrågats kommunens engagemang i näringslivsfrågor. Nu när vi tar tag i det direkt efter att vi tillträtt som ny majoritet i kommen då höjs rösterna från olika håll. Det kanske märkligaste utspelet är att Kristdemokraterna med Jonny Kärkkäinen i spetsen går ut och markerar att de minsann ska överklaga detta beslut.
 
KDs tidigare gruppledare Rickar Norberg är ordinarie i ledamot i kommunstyrelsen och han var med och fattade beslutet om att låna ut miljonen. Han tycket att det var en bra säkerhet. Han hade själv räknat på hyreshusen och funderat att köpa dem.
 
Veckan för valfullmäktige och kommunstyrelsen sammanträde kallade jag ihop alla gruppledare i fullmäktige och informerade dem. Jonny Kärkkäinen var med.
Alla kom utom Maria Kristoffersson.
Inget var emot att satsa i Kittelfjäll.
Jonny Ks och Kds överklagan stämmer bätre överens med det Jonny K sa till en partikompis i veckan; ”han skulle minsann se till att våra fyra år vid makten skulle bli så besvärliga som möjligt”.
 
Det är det som tagit över handen nu. Tråkigt för Rickard Norberg att behöva bli överkörd av sitt eget parti bara för att protestera mot oss inom S.
 
Lika märkligt är att Kenneth Andersson, (Dikanäs buss) överklagar. En Dikanäsbo som har allt att vinna på utvecklingen i Kittelfjäll.
Tommy Streling som också bor i Dikanäs uttalar sig kritiskt även om han var med på beslutet.
Nu förstår jag varför inget har hänt inom näringslivsfrågorna med borgarna i makten de senaste åren.
De vågar och vill inte utveckla Vilhelmina.
 
De vill hellre överklaga. Det i sig själv är märkligt.
 
Jonny K sätter sig över förvaltningsdomstolarna när det gäller sin partikompis skattedom, de litar inte på domen, men han förlitar sig på samma förvaltningsdomstolar när det gäller sig egen övertygelse.
 
Inte konstigt att KD håller på att rämna i Vilhelmina.

4 kommentarer

 1. Jonny Kärkkäinen, Kd i Vilhelmina

  Åke är skakad och skjuter från höften! Alliansen har i nästan allt haft S mot sig under 4 år, allt i enlighet med det löfte KGA och ÅN gav i KF efter valet 2006. Ändå har vi lyckats få igång arbetet med destination Södra lappland. Det är inget märkligt att överklaga tvivelaktiga beslut som forcerats fram. Vi får nu se vad domstolen säger om miljonlån till ett privatföretag på så lösa grunder och med så osäker säkerhet. Nya omständigheter som mörkades i KS har kommit fram som visar att säkerheten i husen är sämre än vad ÅN lovade. Rickard har utifrån det beslutat att gå med på en överklagan.

 2. Jonny Kärkkäinen, Kd i Vilhelmina

  Detta är min andra kommentar på ÅN:s snedskytte. Åke N ljuger då han påstår att jag sagt att ”S 4 år vid makten ska bli så besvärliga som möjligt”. Det är lögn och dikt. Men som man själv är vill man väl gärna tro att andra är. K-G Abramsson har ringt mig flera gånger senaste månaden och kan säkert bekräfta att jag aldrig uttryckt mig så. Däremot uttryckte sig KGA ungefär med sådana ord ang Alliansen vid KF när man förlorade makten för 4 år sedan, ackompanjerad av ÅN. Det löftet har man också hållit med råge i 4 långa år! Rickard är inte överkörd utan helt med på partilinjen. Sorry Åke!

 3. Åke Nilsson

  Det ska bli intressant att höra vad vi mörkat i KS.
  Rickard Norberg var den som kände till fastigheterna bäst i Malgovik.
  Hans sa att det var bra värde på dessa och tyckte det var en bra säkerhet.
  Om det kommer till en ny omständighet som vi inte visste vid KS då kan man väl inte säga att vi mörkade.

  Mörkar gör man när man undanhåller info.

  Väntar med spänning.

 4. Åke Nilsson

  Arbetet med destination Södra lappland och bildandet av ett destinationsbolag är inget som ni inom den borgerliga alliansen ska ta åt er äran av.
  Den som kom med idén och som har drivit projektet är Yvonne Lövbrand i Borgafjäll.
  Ingen annan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.