Nu ska fakta upp på bordet.

Det skrivs titt och tätt om på bloggar och andra media om Vilhelmina. Det antyds att det råder nån sorts envåldsstyre och att det förekommer både mygel och korruption.

Borgarna vill ha medling samtidigt som de har lämnat in c:a 15 överklagningar till förvaltningsrätten i Umeå. Vilken självinsikt har man då?

Samma förvaltningsrätten som har i dom meddelat att val fullmäktige 2010-11-01 gick tillväga på ett korrekt sätt.

Nu senast i raden av beskyllningar skrev Maria Kristofferson följande i sin blogg;

Frågan är vad mer som görs som vi inte får reda på och hur ser det ut på den lokala nivån? Kanhända finns det även på den lokala nivån politiker som ser till att tänja ut den egna plånboken eller sina släktingars med dina och mina pengar.

Vi kan inte låta såna grova beskyllningar och insinuationer låta passera obemärkt. Detta med hänsyn till både tjänstemän och övriga förtroendevalda i kommunen.

Jag kommer vid kommunstyrelsen arbetsutskott nästa vecka 18/10 att lägga ett förslag till kommunstyrelsen att en genomlysning av upphandlingar mm görs av en oberoende granskare av de senaste 2-3 åren händelser i kommunen för att få sluta på denna eländiga ryktesspridning.

Vi inom den nuvarande styrande majoriteten har inget att bekymra oss över i en sån utredning.

3 kommentarer

  1. Ann

    Varför går ni inte tillbaka och utforskar också er förra mandatperiod? Det känns litet grand som revisionsfullmäktige, nu ska borgarna/förra majoriteten klämmas åt utan att den förraförra eller nuvarande majoriteten ska behöva lida.
    Hoppas nu bara att alla fakta kommer upp på bordet. Inte bara det utvalda som passar i KS-protokoll och dylikt.

  2. Lärar´n

    Man säger att MK är värdelös på att lägga ut kommentarer men hon är starkt i lä av ÅN, men int säg KN nånting då..Den ”oberoende” måste väl vara KG? Sedan skriver du att styrande majoriteten har inget att bekymra er över, enligt VBN igår är ni starkt emot att ta hjälp av medlare t.o.m ifrån ert eget parti för att lösa upp knutarna i Vilhelmina, då har man inte rent mjöl i påsen och det vet ni om!

  3. Åke Nilsson

    Om jag skriver oberoende så menar jag oberoende.
    Var så lugn.
    Det är Lilly B som sagt ifrån och vill inte ställa upp på medling.
    Det beskedet har hon lämnat till media och Jonny Kärkkäinen långt tidigare.
    Varför tjata på om detta?
    Det är bättre att borgarna kommer till fullmäktige och tar sitt ansvar och debatterar istället för att föra debatten via media och domstolar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.