Vissa vill inte var med, bara emot

I en grannblogg skriver Göran Jonzon och uttalar sig kritiskt om kommunens ekonomi och om destination South Lapland AB och annonseringen efter en VD.

Ang kommunens ekonomi såg existerar bara bluffakturorna i GJz fantasi. Liksom så många av hans andra påstående upprepar han dem så många ggr för sig själv så han tror det är sanning.

Sanningen är att vi ärvde ett underskott efter borgarnas fyra år vid makten på 17 miljoner kr.

Deras sista år vid makten gick nätt och jämt ihop. GJz har varit med och styrt och ställt under den tiden. Var är hans insikt om dessa år?

Ang Destinationsbolaget visar han än en gång att han bara går på hörsägen eller vill inte förstå den information han fått.

Destinationsbolaget ägs av fyra kommuner med lika del. Ett enigt kommunfullmäktige har beslutat att vi ska äga 25% i bolaget. Fullmäktige har också beslutat om aktiekapital samt konvertibla skuldebrev till bolaget. Bolaget har en projektfinansiering på c:a 10 milj kr.

Det finns inget obegränsat anslag till bolaget. Rena fantasier.

Bolaget och alla handlingar omfattas av offentlighetsprincipen.

Styrelsen har beslutat att tillsätta en VD.

Vad är problemet?

Företrädare för KD har vid olika tillfällen sagt till oss att de ska göra allt de kan för att förstöra för oss under mandatperioden. Det måste vara i sken av detta GJz skriver som han gör.

Tråkigt för alla företag som anslutit sig till destinationsbolaget och vill göra nåt bra av det hela. Tråkigt att politiker som varit med och fått information vid kommunfullmäktiges gruppmöten och fått alla handlingar går ut och svartmålar företagens eget marknadsföringsbolag.

4 kommentarer

  1. Mikael Fjällstedt

    Det är något väldigt destruktivt vi får bevittna i Vilhelmina. Där personliga motsättningar är viktigare än att utveckla kommunen i en tid som är helt avgörande för dess framtid.

  2. Mikael Fjällstedt

    Det är något väldigt destruktivt vi får bevittna i Vilhelmina. Där personliga motsättningar är viktigare än att utveckla kommunen i en tid som är helt avgörande för dess framtid.

  3. Annika Andersson, C

    Jag ser verkligen fram emot destinationsarbetet och hoppas vi kommer kunna samarbeta med dom andra kommunerna för Vilhelminas och Södra Lapplands bästa.
    Jag vill vara med!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.