Debattinlägg av Per Sjölander

 Märkligt att Per Sjölander nedvärderar kommunledningen och kommunen så totalt samtidigt som han sökte jobb i vintras hos kommunen. Han fick jobbet men tackade nej då han inte fick den lön han begärde. Kan detta vara en orsak till hans inlägg?

Forskningsenheten, där Per S var chef,har dragits med ekonomiska problem under en längre tid. Den har haft en s.k. basfinansiering av stiftarna, dvs sju inlands kommuner och landstinget. Flera av kommunerna har vid flertalet tillfällen inte betalat sin medfinansiering. Detta kulminerade under 2010 då styrelsen beslutade att avveckla stiftelen. Den dåvarande styrelsen leddes av ordföranden Maria Kristoffersson.

När jag kom in i stiftelsen 1 november 2010 hade alla förberett sig på en avveckling som slutfördes under 2011.

Mig veterligen har Pers Sjölander aldrig deltagit vid våra interna möten där frågor och nomineringar hanteras. Ändå vet han att ” Den politiska ledningen har rekryterat en samling ja-sägande statister för att skapa en förutsägbar majoritet för sin politik” Det är en skymf mot alla som deltar i våra möten. Vi har högt i tak och alla tillåts säga sitt. Vi är många på våra möten och vi har representanter rån alla delar av kommunen, män och kvinnor, gamla och unga. Det är helt enkelt skitsnack från Per Sjölander för han vet inte vad han pratar om. Ett av omdömena han fäller över kommunledningen tycker jag passar på honom själv ” Man skulle kunna säga att kommunledningen (Per S) immuniserar sig mot all form av kritik genom att “kaklar-in-sig” i en ogenomtränglig bubbla av självtillräcklighet.

Det är alltid så märkligt att de som inte själva deltar i det vardagliga politiska slitet vet alltid bäst.

2 kommentarer

  1. Camilla Stenlund

    Det är ju märkligt om det är så harmoniskt att det tenderar att bli så mycket tjaffs.

    Att sedan gå ut med att han sökt jobb hos er tycker jag är bara oväsentligt och läskigt att du lägger in det i debatten. Jag har också sökt jobb hos kommunen och fått det och tackat nej pga lön och schema men det kan jag avslöja är inte orsaken till att jag bekymrar mig och hoppas på ett bra vilhelmina utan det är för jag gillar att bo här och vill att fler ska göra det men är rädd att dagens politik verkar för att det blir tvärtom.

    Jag är glad över att ni som är politiskt verksamma är det och tacksam för det slit ni gör men har höga förhoppningar och stor framtidstro så jag kommer alltid att utmana er att göra bättre.

    Lyft blicken och se att Per vill bara att det ska bli bättre, ta det inte som skitsnack snälla. Gör något konstruktivt med den istället för att bara skjuta den ifrån er.

  2. Kristina Norman

    Camilla.
    ”…märkligt att det är så harmoniskt” ???
    Att vi har högt i tak betyder att vi kan diskutera och komma överens även om vi inte alltid har samma åsikter. Det betyder inte att det alltid är så harmoniskt, men vi alla andra kan visa både humör och vilja, men vi är vuxna människor som har respekt för varandras åsikter och vi tar oss tid att hitta en lösning som vi kan vara överens om.

    Men att vi som engagerar oss i Socialdemokraterna skulle vara typ viljelösa nickedockor som säger ja och amen till allt som denne PerSjölander skriver i sin debattartikel känner jag inte alls igen. Och jag tycker det var ett ovanligt dumt uttalande. det är inte första gången som vi får höra detta och jag tycker att det är tragiskt att vi ständigt ska få detta epitet pådyvlat oss av dem som har andra ideologier. Maria Kristoffersson skriver i sin blogg en hel lista på hur hon tror att vi ska reagera och påstår att det är så vi alltid gör när det kommer kritik. Och hon uppmanar oss att se över vårt förhållningssätt till kritiker. jag tycker att hon ska ta till sig sina egna ord själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.