Politiskt alternativ- ett femte borgerligt parti i Vilhelmina???

Tommy Streling har i sin blogg åter uppretat sitt mantra, återremiss. I sedvanlig ordning skriver han spaltmeter efter spaltmeter utan att komma med egna förslag, förslag som är finansierade.

Det är enkelt att motsätta sig allt och begära fördjupad beredning när man inte med ett ord behöver kommentera hur det ska finansieras.

När det begärs ajounering av sammanträde i styrelsen och nämnderna så sitter alltid PA med de övriga partierna.

Dem ärendent som han nu relaterar till i sin blogg påstår han är dåligt beredda. Nonsens.

De har föregåtts av beredning från förvaltning med förslag från tjänstemännen. Det har hållits möten med föräldrar där de har fått komma med synpunkter.

Vi har politiker som varit med i diskussionerna.

Vad gör politiskt alternativ? Är det någon som sett att de haft ett offentligt möte där de uppmanat allmänheten att komma med synpunkter.

De har närmare 70 000 kr/år i parti- o mandat stöd från kommunen för att stärka det politiska arbetet. Vad har vi sett av detta?

När vi hade en offentlig debatt mellan alla partier förra året uteblev Politiskt alternativ. Varför? Jo Tommy Streling kunde inte delta. Politiskt alternativ i Vilhelmina består av en person, Tommy Streling. När han är borta får ingen annan debattera.

Politiskt alternativ borde byta namn till långbänkspartiet.

Etiketter: , , , ,

5 kommentarer

  1. Moa

    Personligen tycker jag att frågor som våra barns framtid är värd både spaltmeter och återremitterande, men det är klart att det blir jobbigt att läsa om man egentligen inte är särskilt intresserad av något annat än sin ”egen” åsikt.

  2. Gunder Lindgren

    Att göra som Åke N gör och påstår att PA står och faller med Tommy S. Då känner jag mig kränkt och negligerad som arbetande och anvarstagande politiker. Jag tar ställning i de frågor som vi arbetar med socialnämnden. Jag sitter med alliansen på gruppmötena som en del av opp. men vi,PA, är inte en del av alliansen och det vet alliansen. Det vet även S/V och vi anges i nämnden som en egen part i politiken. ÅN kan fråga Annika Wibrell om det.
    Om vi är värda vårt partistöd, den frågan tänker jag inte kommentera. Det får våra väljare kommentera istället.
    Avseende debatten var vi tydliga vid den första tvärpolitiska mötet vad vi ansåg om denna debatt. Bland annat ansåg vi att den kom fel i tiden. Att TS inte kunde delta var inte huvudargumentet.

  3. Åke Nilsson

    Svar till Gunder Lindgren (2013-04-17 10:33)
    Gunder, jag har aldrig ifrågasatt om ni är värda ert partistöd. jag undrar om vi sett några offentliga möten där ni haft dialog med medborgarna om aktuella frågor.
    Oavsett vad du säger om ert agerande så gör ni ofta gemensam sak med alliansen.

    Ang debatten så ställde alla andra upp på att debattera ekonomin utom ni.
    om ni är så många aktiva varför står det och faller med om Tommy Streling kan vara med?
    Varför var inte du där och debatterade?
    Svagt att inte våga tala om för medborgarna vad ni tycker om i aktuella frågor på ett offentligt möte med vi andra partier.

  4. Gunder Lindgren

    Hej Åke.
    Jag funderade på att ställa upp i debatten men som jag tidigare skrev så ansåg jag liksom de övriga i partiet att den låg fel i tiden. Vi ville att den skulle gå av stapeln nu i år, januari eller februari. Då hade vi facit i handen och kunde utifrån detta diskutera vad som hade skett och vad vi kunde ha gjort bättre.
    Och att vi är överens i vissa frågor med alliansen inne- bär inte att vi är alltid överens.
    Vi skylls av alliansen för att vara vänstervridna så jag vet inte hur vi ska rösta för att smälta in i vänster-högerskalan.
    Politik på kommunal nivå är alltid mer pragmatisk och mindre ideologisk, då är det svårt med vänster-högerskalan.
    jag liksom alla andra i vårt parti kämpar för Vilhelmina, sedan om det innebär att vi ska rösta med S/V eller alliansen får varje tillfälle avgöra det.Sedan är det så att PA tillhör oppositionen och då blir det med automatik att vi lämnar rummet vid ajourneringar, sedan om vi sitter med alliansen betyder inte att vi är överens i frågorna.
    MVH/Gunder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.