Vårdslös hantering av sanningen

Göran Jonzon (KD) blandar återigen ihop verklighet med sina egna obegripliga tankar. Han påstår att jag har en pant i nyligen konkursade Malgoviks Fastigheter AB.

Inget kan vara mer fel. Vilhelmina kommun har en pant i bolaget. En pant som en enig kommunstyrelse ställde sig bakom, även kds ledamot i ks.

Enda syftet han kan ha med den skrivningen är ge sig på mig som person för att dölja ett enigt beslut i frågan.

Nu håller det på att vara dax för KD och Gjz att visa vad de vill och hur de tänker finansiera detta.

Än har de inte presenterat en komplett budget under den här mandatperioden.  De pratar bara om det som varit och som vi gjort.  Inget vad de vill och hur det ska betalas.

Vi blickar framåt.

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. Östen Stenlund

    Kommunalrådet är väl kommunens ansikte utåt, trots kommunstyrelsens enhälliga beslut att bevilja säkerhet till miljonlån för en företagare eller hur det nu var.
    Har vi skattebetalare i Vilhelmina kommun förlorat pengar på kommunstyrelsens våghalsiga beslut som står utanför kommunlagens gränser är det bara styrelsen står för sina beslut oavsett partier och betalar tillbaka pengarna åt oss.
    Det är inte så länge sedan några kommunanställda hade gjort något fel, men här blev det visst avsked direkt.
    Kan det vara så illa att dessa avskedade anses ha så lågt stående karaktär att man måste vara brutal och visa handlingskraft från kommunens sida?
    Är det så, ska kommunstyrelsens ledamöter betala igen förlusterna man skapat och lämna sina poster. Allt annat inger inget förtroende.

    • Åke Nilsson (inläggsförfattare)

      Kommunfullmäktige har godkänt hela hanteringen så det ligger inom kommunallagens gränser.
      Om man tar del av hela ärendebeskrivningen och kommunfullmäktiges beslut så ser man hur lånet ingår i en större helhet i satsningen på Kittelfjäll.
      En satsning där kommunen är en viktig aktiv part för att stimulera till tillväxt och sysselsättning. En satsning som pågår för fullt och som vi kommer att se mera av.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.