KDs hämndbegär sätter agendan i deras politik i Vilhelmina

I en ”grannblogg” från Kristdemokraternas andra namn på kommunfullmäktigelistan i Vilhelmina, Göran Jonzon, kan man nu återigen  ta del av hans hat mot den styrande majoriteten.

Han radar ärenden som han påstår att det myglats om i kommunpolitiken i Vilhelmina.

Han försöker också inledningsvis beskriva ordet mygel. Han använder synonymer men glömmer själva innebörden av ordet.

Mygel står för att fuska, eller att påverka i hemlighet, skaffa sig personliga fördelar.

Inget av detta är sant i det påståenden han gör på i sin blogg.

Alla ärenden han redovisar har det fattats beslut i endera kommunstyrelsen eller kommunfullmäktige.

Inget hemlighetsmakeri utan total öppenhet. Ingen har haft personlig vinning i ärendena.

För mig handlar mygel om att skaffa sig egna fördelar. Tex genom att fiffla med företagskatter och gömma dem utomlands i skatteparadis. Det är mygel för mig.

Göran J och KD i Vilhelmina gör allt för att misstänkliggöra dem som inte tycker som dem själva. Istället för att komma med egna förslag på hur saker och ting ska göras så överklagar de besluten och sprider falska rykten.

Vilhelmina behöver politiker som tittar framåt och tar tag i de strukturomvandlingar vi står inför. Inte bittra hämndlystna politiker som ägnar tiden att gräva i det som varit.

Vi Socialdemokrater blickar framåt,

Socialdemokraterna Framtidspartiet.

8 kommentarer

  1. Emil Wallin

    Man har svårt att förstå KDarnas avundsamhet inte bara i v-mina utan även i andra kommuner där KD har ett eller annat mandat.Jag har trott att detta parti var ett parti som värnade om samförstånd där man så långt som möjligt skulle inse att motsträvighet och misstänkliggöranden inte på sikt gör att
    andan i politiken blir bättre.Kanske har dem en tro som gör att allt blir förlåtet innan man lägger sej i sin bädd på kvällen. Jag hoppas att vi glesbygdskommuner på sikt kan inse att obefogade anklagelser i längden inte lönar sej utan metodiskt arbetar framåt i den kommun man befinner sej i.

      • Ulf Joakim Fjällström

        Det är i mina ögon väldigt förvirrande diskussioner som förs mellan alliansen och vi andra. Jag tror helt enkelt att vissa inom delar av alliansen inte lever som dom lär. Hur kan man som arbetslös folkpartist hylla arbetsmarknadspolitiken i dagens läge? Och hur kan man som Kristdemokrat helst värna om sitt eget jag och negligera människors behov av en trygg ekonomi när jobb saknas?
        Om Jesus levt idag vad hade han röstat på ? Inte Alliansen i allafall. Trevlig Midsommar!

  2. Christine Svensson

    Nu tycker jag att du kastar sten i glashus.Eller hur Åke Nilsson?
    Så här skriver du:
    ”Vilhelmina behöver politiker som tittar framåt och tar tag i de strukturomvandlingar vi står inför. Inte bittra hämndlystna politiker som ägnar tiden att gräva i det som varit.”

    • Åke Nilsson (inläggsförfattare)

      Hej
      Vi inom (S) jobbar hela tiden med att lyfta blicken mot framtiden och dess utmaningar. Det kan man inte säga om KDs andra namn på listan. han ägnade sina inlägg i kommunfullmäktige att svartmåla det som varit och fortsätter på bloggen.
      Ställer ni andra KDare upp på detta?

      • Gunilla Billman

        Jag tycker att Görans ordval till stor del liknar det som Du och KG har haft i alla år. Sedan webbsändningarna kom till så har allt fler förstått hur illa det är. Jag tycker lika lite om era hånleenden och arroganta sätt som jag tycker om det språk som används oavsett vem det kommer ifrån.

        • Åke Nilsson (inläggsförfattare)

          Hej
          Jag har aldrig beskyllt någon tjänsteman eller annan politiker för mygel eller nepotism.
          Jag accepterar de beslut som fattats inom ramen för demokratins spelregler i kommunstyrelsen och nämnderna samt kommunfullmäktige.
          Det skiljer ossåt. Kd och Göran J accepterar inte demokratiskt fattade beslut som går er emot.
          Ni bedriver er politik via domstol utan framgång istället för att lägga egna förslag.

  3. K G Abramsson

    Man blir något förundrad när man analyserar varifrån den orättfärdiga kritiken kommer. Det är svårt att förstå att alla de negativa, med några få undantag, skulle samlas i KD. Jag har tidigare haft den allra största respekt för KD och dess medlemmar och politiker, men sedan mitten av den förra mandatperioden har en ny kader av KD-politiker odlats och skolats. Man drar sig inte för påhopp, förföljelser, nedsättande omdömen och från vissa också rena lögner. Det är inte bara de politiska motståndarna som är föremålen för många hatiska och sanslösa inlägg och uttalande utan även företagare och andra ”oskyldiga”. ansätts. Det blir ännu mera obegripligt när man vet att ledningen i Kristdemokraterna i Vilhelmina om någon/några borde värna de etiska förhållningssättet och de kristna värderingarna. Men nu har man hamnat långt därifrån och uppbackningen sker troget från dem som borde veta bättre.

    Det som förvånar är att Kristdemokraterna försöker att med osanningar och dåligt underbyggda utspel skapa en känsla av att alla skurkar finns hos Socialdemokraterna. Jag undrar hur de människor känner det som sympatiserar med detta partis program där människovärdet är placerat i högsätet och värnet om de små är det som står i förgrunden för partiets verksamhet och politik.

    I en känd blogg befaras en smutsig valrörelse. Det är alldeles korrekt om inte KD besinnar sig. Den som underhållit smutsen och det karga, ovänliga klimatet i politiken är just KD.

    Vi Socialdemokrater ser framåt och vi tror på möjligheternas Vilhelmina. De partier som inte likt KD har grottat ner sig i den grälsjuka miljön, är välkommen att delta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.