Vill du veta mera..

Socialdemokraterna 1a sida

 

..kom och besök vår monter på marknaden i helgen i Vilhelmina.
Vi delar ur vårt kommunalpolitiska handlingsprogram för per 2015-2018.
Det är rykande färskt och kommer direkt från tryckpressarna hos vårt lokala tryckeri, VARI-tryck AB.
Etiketter: , , , , , ,

8 kommentarer

 1. Ronny Thellbro

  Hej Åke!

  Låt mig få säga att ni har en snygg omslagsbild till er valplattform. Bilder och dess budskap intresserar mig varför jag skulle vilja höra från dig hur ni resonerat kring vad bilden ska förmedla.
  Jag kan se en del symbolik men vad vill ni förmedla?

  Ronny

  • Åke Nilsson (inläggsförfattare)

   Tack för de orden.
   För mig symboliserar bilden hur det nya möter det gamla. Att vi måste ta med historien när vi möter framtiden.
   Att de unga bygger framtiden med historien som grund.

 2. Ronny Thellbro

  Tack för det!
  Ungefär som jag tolkat bildbudskapet. Eftersom bilden för mig är intressant så ger jag också mina tankar kring den.
  Ni har ett barn i förgrunden. Fotografen har fotat från barnperspektivet. Mycket bra, ett budskap om barnperspektiv.Den historiska miljön, kyrkstan, anger historiska rötter. Sen den massiva omgivningen i rött. Vad säger den?:)
  Som sagt, en synnerligen tilltalande bild med mängder av symbolik.
  Nu Åke är bara upp till er att leva upp till bildens budskap; historia och framtid, gräsrotsperspektivet och allt inramat i blodets/livets färg. Klarar ni det?

  Ronny

 3. Leena Berggren

  Jag kan hålla med om att bilden är bra, men saknar jobben för den lilla människan som möter historien. Och om vi ska blicka tillbaka i densamma, så har vi en lång historia av hög arbetslöshet och avflyttning. Inget vi vill ungdomar ska behöva uppleva och ta lärdom av precis. Så må hända hade man kunnat vända den lille mot framtiden bärande på hink och spade i ena handen och ett lönebesked i den andra – och budskapet hade blivit ett helt annat. Men man ska inte skapa förhoppningar om man inte vill försöka infria dem. Det skadar mer än det gör nytta. Eller hur?

 4. Leena Berggren

  Ni vill vända trenden av arbetslöshet och utflyttning, säger ni. En arbetslöshet som historiskt sett alltid varit ett stort problem i kommunen och anledning till höga utflyttningstal. Bevisligen har ni aldrig lyckats förändra problemet förut under ert oavbrutna 40-åriga majoritetsstyre. Vad är det som får er och tro att ni hittat en lösning nu? För enbart en öppning av Stekenjokk gruvan kan väl inte vara den allena- rådande boten? Det är ju bra att viljan finns, men den löser ingenting om förmågan fattas.
  Och det är just den jag efterlyser i alla kommunpartiers handlingsprogram, alltså inte bara sossarnas. För i handlingsprogrammen kan vi väljare läsa att alla vill så mycket, men inte ett ord står om konkreta lösningar och handlingsplaner. Och det är handlingsplaner jag vill läsa – inte viljor.

  • Åke Nilsson (inläggsförfattare)

   Se handlingsplanen som VAD vi vill göra. Vi är beroende av flera olika aktörer för att förverkliga vad vi vill göra. Om vi inte haft visioner om vad vi vill göra så har det kanske varit sämre.
   Vi tar tacksamt emot konkreta förslag som är finansierade och färdiga.

   • Leena Berggren

    Vad vill du jag som väljare ska tro på – era visioner eller er förmåga? Jag ser behoven av arbeten i Vilhelmina men ingen förmåga, eller vilja, att locka hit, t ex telemarketingföretag – perfekt ungdomsjobb för de som är snabba i fingrar och huvud. Förutsättningen för en etablering finns i och med vårt väl utbyggda, snabba fiberkabelnät. Jag ser heller ingen som uppvaktar riksdag och regering om det lämpliga i att förlägga högskoleutbildning, t ex skogs- och naturvårdsutbildning, till Vilhelmina. Vi har både skog och natur inpå knutarna, och lokaler väl passande för en forskningsenhet.
    Och går det inte att avsätta en tjänsteman till att jaga på trafikverket och regering för underhåll av kommunens vägar? Vägskicket till våra två fjälldalar är under all kritik. Husbilstrafiken ökar och kräver en ökad standard på vägarna om vi vill behålla turismen, och inte minst, våra liv. Och varför inte satsa på och röja upp vid rastplatser och ställa upp sopkärl, så man slipper nedskräpning längs vägarna. Det vill säga göra vägarna lite attraktivare både för oss, och andra. För att inte tala om gatorna inne på tätorten. När fick de översyn och lite underhåll sist? Nu är det dags för en make over igen. Vägar och gator är minst lika viktiga, nä viktigare för kommunen än järnväg och flyg i nuläget. Men det hindrar ju inte att man satsar där också.
    Vård, skola och omsorg är ett kommunalt ansvar som jag förutsätter att kommunen tar på bästa sätt. Trots att allianspakten strypt Sveriges kommuner, med nedslående resultat som följd. Konsekvens, undernärda, på gränsen till ihjälsvältande gamlingar och dåliga skolresultat bland elever. Löfven lovar bot och bättring, och i det fallet tror jag på honom.
    Nu säger du som politiker: Det du föreslår kostar pengar – var ska vi ta dem? Och det är här förmågan kommer in. Det vill säga, se behoven, hitta lösningar och finansiering. Samt se till att det som behövs göras blir gjort. Vad ska vi annars ha politiker till?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.