Nu börjar KD visa sitt rätta jag

Nu friar de till SDs väljare hej vilt.

Ta del av den här läsvärda artikeln i Aftonbladet.

Artikeln

Etiketter: , , , , , , ,

8 kommentarer

 1. Göran Jonzon

  Tror du det Åke ?
  SD:s väljargrupper förstår nog skillnaden mellan KD och SD, men kanske de väljare som känner obehaget av att frågan tabubelagts kan hitta ett trovärdigt alternativ till den pseudodebatt som formerats kring SD och dess motpoler från vänsterhåll.

  Det grämer nog fler än er i S att ni försuttit möjligheten att visa på politiskt ledarskap, men ni är välkomna att lämna lekstugedebatterna med SD och därmed bli tvingade att komma med genomtänkta konkreta förslag som inte bygger på att vara en negation av SD:s dito.

  • Kenneth Hellberg

   Göran Jonzon, sist borgarna frotterade sig med ett rasistiskt parti gick det käpprätt åt helvete….gör inte om samma misstag!

 2. Åke Nilsson (inläggsförfattare)

  Göran, Bra att du lämnat lekstugan och uppträder sansat och städat.
  Du är i all fall trogen din partiledare och hejar på honom.

  • Göran Jonzon

   Vi har inte som princip att heja på vare sig ledargestalter eller enskilda personer i KD.
   Snarare hejar vi fram goda idéer, vilket öppnar för ett betydligt bredare deltagande i debatterna och det tror jag leder till bättre och mer genomtänkta beslut. Jag tror att det är en av de viktigare orsakerna till våra kraftiga ökning av nya medlemmar och det vill jag vi bygga vidare på.

   Visst måste även du Åke uppskatta att det nu finns fler integrationsalternativ än de två vi sett hittills i form av antingen vidöppna saloondörrar alternativt hänglås och fönsterluckor på hela folkhemmet ?

 3. K G Abramsson

  Det är svårt att befria sig från tanken att KD och Göran Hägglund här ser en chans att locka tillbaka en del väljare som lämnat KD de senaste åren. Att på det sätt som nu sker av KD närma sig SD:s ståndpunkter i dessa frågor är besynnerligt, obehagligt och egentligen fullständigt obegripligt med den värdegrund som KD sägs stå för.

  • Åke Nilsson (inläggsförfattare)

   Hej
   Jag känner inte till att Ulf Larsson avskedats från nåt uppdrag. Möjligen att Länsstyrelsen tycket att han inte gjorde det som han fått betalt att göra. Det är deras ensak.
   Könsstympning, tvångsgifte och svensk lagstiftning. Det är några av ämnena som Ulf Larsson tänkt beröra i kursen för invandrarföräldrar som han håller i. Nu får han inte längre leda studiecirkeln. Anledningen? Fel fokus, enligt Länsstyrelsen.” Citatet är hämtat från Folkbladets hemsida. http://www.folkbladet.nu/plus/1435674/far-inte-langre-leda-kurs-om-foraldraskap

 4. Leif Danielsson

  Jonzon, KD är ett desperat parti, som riskerar att åka ur riksdagen. Mot den bakgrunden är KD:s utspel inte förvånande, men nog är det rent hyckleri, när ett parti som påstår sig vila på kristna värderingar, plötsligt tar sig ton i invandrarfrågorna. Visserligen skorrar det falskt, men det har man ju blivit van när det gäller KD.
  KD har ju tillsammans med övriga alliansen suttit vid makten i åtta år. Varför har ni inte gjort någonting bra på integrationspolitikens område under alla dessa år? Ett par veckor efter valet har ditt parti plötsligt fått en uppenbarelse och har svaret, mindre ”bidrag” hårdare tag, mer krav etc.
  Tänk om du och KD skulle sätta er in i invandringspolitiken. Sverige har stort behov av invandring. Hur tror du vård och omsorg skulle se ut om vi inte haft invandring. Var 3:e läkare tex. har utländsk bakgrund.
  Du pratar om tabu. Det enda tabut som finns är en saklig diskussion om nödvändigheten av invandring. I stället domineras debatten av de ”argument” SD för fram och nu tydligen uppbackade av KD.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.