Affärsguide och tips

Fyra heta tips för 2018 års nyhetsbrev

email-3249062_1280

Nyhetsbrev är ett sätt för företagare att nå ut till sina kunder, men det är en riskfylld balansgång och många nyhetsbrev åker direkt i slasken. Dina nyhetsbrev ska vara intressanta, lagom många och inte vara för långa. Vill du lyckas med dina nyhetsbrev är det dessa fyra saker som du ska tänka på.

1. Engagemang

Lägg mer fokus på de kunder du redan har. Trogna kunder är en viktig del för ditt företag att ta hand om dem. De ska känna sig speciella, så visa att du uppskattar dem genom att skicka nyhetsbrev med bra och lockande erbjudanden. Det ska inte vara något som alla kunder får generellt, utan det ska vara något utöver det vanliga. Något som är riktigt bra är att kundanpassa erbjudandena och skapa nyhetsbrev program.

2. Personligt

Det finns en viktig sak att tänka på när du ska skapa ett attraktivt nyhetsbrev för outreach, och det är att innehållet ska vara personligt. Mottagaren ska vilja läsa dina nyhetsbrev och de måste skilja sig från mängden. Här vinner du på att ta hjälp av digitala verktyg och program för att se kundens beteende, köphistorik med mera. Med marketing automation kan du ta reda på vilka dina kunder är och vad de har för intresse. Med denna vetskap kan du ge kunden ett mervärde.

3. Mobilt

Trenden inom mobilt användande ökar stadigt och idag använder vi våra mobiler till allt. Det innebär att dina nyhetsbrev ska fungera optimalt att läsa på mobilen och det ska vara enkelt att klicka sig vidare till din webbsida eller interagera på annat sätt. Se till att anpassa innehållet till mobila enheter för att hänga med.

4. Utseende

Vårt sista tips för att skapa effektiva nyhetsbrev är utseende och upplägg. Ha med en inbjudande ämnesrad som lockar till nyfikenhet. Det viktigaste ska komma först, många läsare har inte tålamodet att vänta. Ha också med tydliga rubriker och fungerande länkar. Texterna ska vara korta och lättlästa. Bilder ska du absolut ha med. Bild är lättare att ta till sig än text, men det ska inte bli för rörigt tillsammans med texten. Använd samma layout på dina nyhetsbrev, så kunden känner igen sig.

Mindre är mer

Nu är du väl rustad för att hänga med i årets trender för nyhetsbrev. Prova dig fram och lyssna på dina kunder och skicka inte ut några nyhetsbrev om du inte har något att säga eller något nytt att komma med. Hellre få än för många.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.