Låt föräldrarna lägga ned skolor

Då var det dags för slufinalen i spelet om vilken skola som ska bort.

Socialdemokraterna med vänsterpartiet och miljöpartiet vid sin sida avgör idag vilken skola som ska överleva och vilken skola som ska få vara kvar. Det har inte att göra med vilken skola som är populär bland elever och föräldrar utan om ideologi och politik. Något annat kunde jag inte utläsa av intervjun i VK med socialdemokraten Margareta Rönngren tillika för- och grundskolenämndens ordförande.

Som kristdemokrat anser jag att föräldrarna är de som lägger ned skolor.

Varje elev bär med sig en summa pengar som varje elev kostar i utbildning. Den skola som eleven väljer att gå i får också den resursen som eleven för med sig. Eleven och föräldrarna avgör vilken skola som ska få denna resurs.

När antalet elever som väljer en viss skola blir så få att den till slut inte klarar av att bedriva en kvalitativ verksamhet så måste skolan läggas ned. Det innebär att föräldrarna och eleverna avgör vilken skola som klarar sig på sikt och inte politikerna.

Ett transparant system som också är enkelt att förstå och som ger tydliga spelregler.

Nu ska märkliga vänsterfasoner styra och ställa utifrån kriterier som inte har med elevers och föräldrars val att göra. Smakar illa tycker jag i varje fall.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.