Jobbsökande 2.0 ? i stället för enbart en ansökan på papper

Att använda sociala medier i jakten på ett nytt jobb blir allt vanligare. Under dagen snubblade jag över ett exempel där en person som är ute efter jobbet som affärsutvecklingschef på Norran har börjat blogga om jobbsökandet.

Han (eller hon) är anonym och kallar sig för Mr Norran och har satt upp en blogg på mrnorran.wordpress.com, en Facebookprofil där han heter Äffärsutvecklare Norran samt ett Twitterkonto för Mr Norran. En av de få saker man vet om Mr Norran är att denne uppger Stockholm som bostadsort.
All aktivitet på dessa konton har börjat relativt nyligt, Twitterkontot är registrerat lördag 13/11, Facbookprofilen har de första noteringarna samma dag  och bloggens första inlägg kom samtidigt.

Mr Norran är aktiv på Twitter där även Norrans chefredaktör, Anette Novak, är väldigt aktiv. Och på Facebook har Äffärsutvecklare Norran, aka Mr Norrans, blott en enda vän men det är Norrans IT-chef, Lars Wahlberg, så man kan säga att han har valt Facebookvän med omsorg.

Om det hela ger resultat eller inte återstår att se men helt klart har den anonyme jobbsökare fått en del uppmärksamhet med sitt jobbsökande.
Bland annat från Anette Novak själv men även från andra. Och allt har inte varit helt positivt. Mr Norran har skickat ut till ett tiotal tweets till lite olika personer i mediebranschen och försökt att skapa en hype/sprida information kring sitt jobbsökande men det har hos en del upplevts som att han spammat sina followers. Efter ett påpekande från en av sina followers så har han slutat att skicka riktade meddelanden om hans jobbjakt.

Ska ändå bli spännande att följa det hela för att se hur det slutar – får han jobbet eller inte. Oavsett utgången så har den anonyme jobbsökaren fått mer uppmärksamhet än enbart med en ansökan på papper.

En kommentar

  1. Mr Norran

    Hej Anders och tack för ditt inlägg!

    Spännande att läsa vad utomstående tycker om denna annorlunda rekryteringskampanj och mitt eget bidrag i synnerhet! 😉

    Hälsningar
    Mr Norran

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.