Magisk upplevelse på Fäviken Magasinet

Under en av 2010 års sista dagar fick jag uppleva ett av årets absoluta höjdpunkter. Besöket på Fäviken Magasinet, ett par mil utanför Åre, var en otrolig upplevelse.

Magnus Nilsson som basar över restaurangen främjar det lokala i sitt arbete. Konceptet kallar Magnus för Rektún mat, riktig mat, och handlar delvis om att gå tillbaka till ursprunget och hur man gjorde förr i tiden. Råvarorna försöker man i möjligaste mån att ta från Fävikens stora egendom och det man inte kan odla själva, fälla eller fånga köper man från byarna i närheten. Enda undantaget är en del havsfisk och skaldjur, som de ruskigt fina pilgrimsmusslorna som har fått en stående punkt på menyn, tar man från en fiskarfamilj i Norge.

Menyn är fast och det enda man som besökare väljer är om man vill ha vinpaket eller inte. Antalet rätter och vad som serveras varierar från vecka till vecka, allt beroende på tillgången på råvaror och vad man har kvar i skafferiet.

Priset för en meny ligger på 995:- och om man ser till maten som serveras, servicen och helhetsupplevelsen kan jag inte säga annat än att det är otroligt prisvärt och i mina ögon är det ett riktigt fynd.

Restaurangen har tolv platser och om du så bara tänker på att passera Årefjällen och gillar god mat rekommenderas verkligen ett försök att boka en av de tolv platserna. Det är väl värt det.
Allt är så genomtänkt och perfekt att jag blir lycklig bara att tänka tillbaka på besöket.

Inlägget har också publicerats på http://duaumea.blogspot.com.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.