Stamgästkorten flyttar in i mobilen

Här om veckan dök det upp en fin app till iPhone. Det är favoritkaféet i Stockholm, Cocovaja, som har gjort en app till iPhone som ersätter till de gamla klassiska stamgästkorten. Ni känner nog igen de där papperslapparna som gör att man får var nionde eller var tionde gratis och som man alltid tappar bort innan man hinner plocka ut sitt gratiskaffe.

Nu när mobilen blir allt viktigare i våra liv känns det som ett naturligt steg att flytta kortet från plånboken till mobilen. Mobilen har man ju alltid med sig och den rymmer hur många olika kundkort/lojalitetsprogram utan att den sväller och blir så tjock att man inte rymmer några fler kort.

Många företag jobbar på att det ska bli smidigare att göra betalningar med hjälp av mobilen. Det finns lite olika tekniker man jobbar med för att lösa betalningar via mobilen så än dröjer det ett antal år till innan vi helt kan skrota plånboken. Men jag längtar redan dit.

Till dess får vi tacka Illias för att han jobbar på att ligga i framkant och gör att jag aldrig mer kommer att glömma mitt stamgästkort hemma när jag kommer på besök.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.