Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Resultatet av EU valet.

Det var till att börja med glädjande att kunna konstatera att vi i Umeå röstat i större utsträckning än riks genomsnittet. I Umeå kommun röstade drygt 55% av de röstberättigade jämfört med ca 49% i riket i övrigt.

Man kan även utläsa att resultatet av valet i Umeå kommun skickade kommunen till vänster på skalan. De rödgröna partierna tillsammans med Fi gick fram nästan 17% jämfört med förra EU valet. En rätt kraftig ökning skulle jag vilja påstå.

Undrar just vad man kan dra för slutsatser av detta när det kommer till det ordinarie valet i september? Är det en föraning om vad som kommer att hända då?

Med samma glädje som jag konstaterar att valdeltagandet var hyfsat i Umeå, kan jag samtidigt med ledsamhet och bestörtning se vad som händer i övriga riket, och framför allt i övriga EU.

I många länder visar nu folket sitt missnöje med regeringspartierna och röstar för partier med olika grad av missnöjes och främlings fientliga politiska frågor högst upp på sin agenda.

Jag tror att det är hög tid att vi verkligen sätter oss ner och analyserar den utvecklingen på djupet, och på inget sätt stillasittande ser på. Om folket sviker det traditionella partierna, och i protest röstar på något som allmänt ses som radikala synpunkter, ja då måste detta tas på allvar.

Kanske är det dags att inse att en politik som gör livet svårare för folk vad gäller att klara vardagen inte håller i längden?

Jag har skrivit om det tidigare, och gör det ännu en gång.

Vi behöver mer kärlek i politiken! Äkta kärlek som innebär att vi bryr oss om alla medborgare, en politik som ser till att alla har det någorlunda bra.

Jag tror att valresultatet i stor grad speglar avsaknaden av sådan kärlek. Den politik som förs i Sverige likväl som i stora delar av övriga Europa är snarare den sorts politik som hyllar GIRIGHETEN vilken är kärlekens raka motsats.

Det börjar vara dags att inse att det inte fungerar i längden att pressa hela nationer till besparingar som leder dess medborgare in i arbetslöshet och fattigdom. Vi måste hitta en mer kärleksfull väg för att lösa dessa nationers problem.

Om vi har ett EU med en i många stycken gemensam ekonomi, då måste vi även hitta vägar att lösa dessa problem utan att i så hög grad som nu bestraffa dess befolkning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.