Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

MP’s förslag om förbud mot Aktiebolag som ägare till skolor fel enligt Riedel.

Låt mig till att börja med säga att jag inte är miljöpartist utan än så länge partipolitiskt obunden, dock känner jag mig nödd och tvungen att kommentera direkta påhopp och skrämselpropaganda.

I sin blogg skriver Edward Riedel om hur MP på sin kongress ska behandla ett förslag som enligt honom kommer att radikalisera skolpolitiken. Förslaget sägs handla om att MP vill förbjuda att skolor drivs i Aktiebolagsform, vilket enligt honom leder till att 24 skolor kommer att stängas och 2.199 elever blir utan den skola de valt i samråd med sina föräldrar.

Vad är problemet med detta? 

Riedel vill att de röd/gröna ska klargöra sin inställning före valet så att väljarna vet.

Jag ställer frågan igen Riedel, vad är ditt problem med ett sådant förbud?

Jag har i tidigare blogg inlägg klargjort vad jag tycker om skolan och Alliansens skolpolitik, eller snarare avsaknaden av en sådan.

Det måste komma till ett slut med Alliansens lekstugan i skolan, och med äventyrandet av våra barns framtid, speciellt i ett globalt perspektiv.

Vi kan klart av statistik och mätningar utläsa att skolan bara blir sämre och sämre. Om detta skvallrar inte minst de internationella Pisa undersökningarna. Jag är säker att det är mot bakgrund av detta som förslagsställaren lämnat in sitt förslag.

När det som enligt Alliansen skulle blivit bättre snarare lett till motsatsen och blivit sämre måste varje tänkande individ inse att vi bör gå tillbaka till det vi vet fungerade.

Helst borde hela skolan återföras till staten.

Går inte en sådan reform att genomföra så är det näst bästa alternativet att kommunerna, och bara kommunerna, driver alla skolor i vårt land.

På detta sätt vinner vi många fördelar, fördelar som kommer att leda fram till bättre kontroll av undervisningens kvalitet, bättre totalekonomi, dvs bättre utväxling av varje skattekrona som satsas i skolan.

Om kommunen driver alla skolor och kan göra en långtidsplanering för skolorna i sin kommun med hänsyn tagen till demografi och födelsetal når vi ett läge där man kan ha en väl planerad skolpolitik. Först då kommer vi med säkerhet att veta i god tid hur många elever respektive skola kommer att ha, och som en följd av detta kan vi tillgodose att lärartäthet och annat finns på plats när det behövs.

Valfrihet är måhända bra och en metod som fungerar på många saker i samhället, dock inte i skolan.

Det måste bli en självklarhet att alla barn går i den skola som ligger närmast hemmet. Det är sedan upp till respektive kommun att se till att alla deras skolor levererar samma kvalitet.

Om alla lärare är anställda av kommunen kan kommunen sedan styra över, och bestämma i vilken skola respektive lärare ska jobba, allt detta för att uppnå samma standard på lärarna som kollektiv i alla skolor.

Jag säger det igen! Det är dags för Alliansen och Moderaterna att sluta med lekstugan i skolan.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.