Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Feminism! ??

I dag känner jag mig modig och kan inte hålla mig längre. Jag bara måste tala om feminismen och är fullt medveten om att jag inte kommer att få stryk från alla håll. Men likväl här är mitt inlägg i ämnet.

Det är för författaren mycket svårt att förstå vad alla som pratar om feminism menar, när de säger att Sverige inte är jämställt?

Självklart tycker jag precis som alla andra att män och kvinnor, som på samma nivå, utför samma arbete ska ha lika lön. I min värld lever jag med uppfattningen att så är fallet då det ju finns avtal som reglerar löner mm.

Måhända är det så att kvinnorna stannar mer hemma när barnen föds än vad männen gör, dock tycker jag att det är upp till varje familj att själva bestämma hur de vill fördela föräldraledigheten. Så vad gäller föräldraförsäkringen och innehållet i den tycker jag att den är bra som den är utformad idag. Att tvinga familjer att göra si eller så är ingen lösning som främjar jämställdhet.

De som säger sig vara feminister klagar ofta på att det är för få kvinnliga chefer! Min uppfattning är att företag och organisationer alltid ska anställa den som är mest meriterad och detta utan att titta på om den sökande är man eller kvinna.

Det är dags att vi inför ett system i Sverige som liknar det Engelska systemet.

Där måste alla arbetsgivare anställa strikt på meriter, om inte hotar dryga böter. Engelsk lagstiftning på området är klar och tydlig med att ingen diskriminering på grund av kön, religion, etnicitet, sexuell läggning etc får förekomma vid anställning. En Engelsk arbetsgivare måste alltid anställa den som har högsta meriterna. Hur meriter ska bedömas finns ett standardiserat system för.

Det är därför underligt att de som säger sig vara feminister inte redan förordat ett sådant system?

Men då kanske hela debatten om feminism faller?

Ty i ett sådant system behandlas kvinnor och män lika, och det blir upp till individen att jobba för att skaffa sig ett högt meritvärde.

Men likväl, inför ett sådant system NU! 

Att de som kallar sig feminister sedan är snara med att påpeka att typiskt manliga yrken har en högre lön än typiskt kvinnliga har inget alls med könsdiskriminering att göra. Löneskillnaderna är snarare än kvarleva sedan gammalt. Men även inom typiska kvinnoyrken så har kvinnor och män med samma arbetsuppgifter samma lön, och det är för mig den enda meningen med jämställdhet.

För övrigt så tycker jag att det har det blivit mycket svårt och komplext att vara man i Sverige av idag då jag känner att vi män diskrimineras allt mer.

Enligt en av mina vänner som invandrat till Sverige ser rangordningen vad gäller de olika grupperna ut som följer:

  1. Barn
  2. Kvinnor
  3. Hundar & katter
  4. Män

Ha en jämställda dag alla!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.