Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Alliansen ljuger om de Svenska statsfinanserna!

Om man tittar sig omkring och ser vad som hänt i landets kommuner så är det rätt uppenbart att Alliansen ljuger och mörkar om läget i de svenska statsfinanserna.

Under 2013 tvingades 106 av landets kommuner höja skatten för att klara sin ekonomi, samtidigt som bara 6 av de mest välbeställda kommunerna kunde sänka sin skatt. Således har Alliansen lyckats med traditionell högerpolitik, och som brukligt är, gjort de fattiga kommunerna fattigare samtidigt som man berikat de rika kommunerna ännu mer.

Vad Alliansen gjort under sina 8 år vid makten är att flytta över en massa av statens tidigare utgifter till landets alla kommuner.

Det är lätt att slå sig för bröstet och säga att Sverige har bättre statsfinanser än andra länder när anledningen till detta är att man flyttat utgifter från staten till landets kommuner. Jobbskatteavdragen tillsammans med de höga arbetslöäshetstalen har givit kommunerna ett vikande skatteunderlag.

Samtidigt har man genom införandet av arbetslinjen, och det faktum att man sparkar ut människor från sjuk och arbetslöshetsförsäkrings systemen, på ett effektivt sätt flyttat försörjningsbördan för dessa människor från staten till kommunerna. De som tidigare uppbar a-kasse ersättning eller sjukpenning/sjukpension, tvingas nu när de är utkastade från dessa system, vända sig till kommunen för att få försörjningsstöd, något som kraftigt belastar de flesta kommuners ekonomi mycket hårt.

Det vore därför mycket intressant att se hur den totala skuldbördan ser ut i Sverige när man lägger ihop både statens, landstingens och kommunernas skuldbördor?

Jag är rätt säker på att denna undersökning kommer att påvisa just det jag säger, nämligen att man ljuger och försöker mörka sanningen om hur det verkligen står till vad gäller de svenska statsfinanserna.

Det är dags att gemene man slutar tro på dessa lögner och kräver besked om det verkliga tillståndet för svensk ekonomi!

Sedan har jag svårt att förstå hur Alliansen och dess företrädare kan slå sig för bröstet och säga att man tar ansvar för Sveriges ekonomi när verkligheten är den rakt motsatta?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.