Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

En politik för nya jobb och minskad arbetslöshet.

Som jag uttryckt tidigare så säger jag äntligen i fråga om att Socialdemokraterna nu nästan dagligen kommer med offensiva satsningar för att skapa nya jobb.

Den politik som Alliansen drivit under sina år vid makten har bevisligen inte lett till fler jobb, snarare färre, och vad som behövs nu är en ideologi och en politik som leder till minskad arbetslöshet och tillskapandet av nya arbetstillfällen.

Jag tycker därför att det är bra att Socialdemokraterna identifierat ett antal områden där jobb med lätthet kan skapas, och att man sedan lägger förslag för att genomföra den politiken och skapa jobben.

Som jag uttryck tidigare här på min blogg så tycker jag att det är dags att väcka upp AMS och AMU ur sin dvala, och använda dessa som verktyg för att skapa fler arbetstillfällen och för att utbilda framtidens arbetskraft.

Allt vi behöver göra är att få igång en statlig verksamhet som med precision kan analysera inom vilka yrkeskategorier det kommer att finnas framtida brister, sedan i statlig regi se till att utbilda arbetslösa och ungdomar för att möta de framtida behoven av arbetskraft.

Jag är dessutom övertygad om att allt detta måste ske genom av staten ägda institutioner och utbildningsinstitut.

Sedan är det så att vi alla måste acceptera det faktum att Sverige behöver en stark offentlig sektor för att utvecklas väl i framtiden. Den är behövd av samhället/medborgarna likväl som av de svenska företagen. Den offentliga sektorn ska som jag påpekat tidigare vara offentligt ägd, skattefinansierad och styrd av behov, inte av efterfrågan och vinst intresse.

Staten och kapitalet måste sitta sida vid sida i samma båt för att lyckas. Utan samarbete uteblir framgången.

Det är just därför alla vi som vill se ett blomstrande och välmående Sverige framgent måste ta vårt ansvar och se till att Sverige får en röd/grön regering efter valet.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.