Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Säg inte nej, säg kanske, kanske, kanske.

Jag känner mig manad att fortsätta på det inlägg jag gjorde igår då jag påstod att Annie Lööf och Jan Björklund sviker sina väljare genom att inte sätta sig ner och förhandla med Socialdemokraterna.

Jag har under gårdagens kväll och under förmiddagen idag surfat runt på olika medier för att se vad de sakkunniga med rötter och tillhörighet i C och FP tycker i frågan. Det är därför tillfredsställande att se att de nästsn undantagslöst tycker precis som mig, och anser att det enda ansvarsfulla sättet att driva Sverige framåt om man vill hålla SD borta från en roll som vågmästare med oproportionerligt stort inflytande, är genom att bilda en koalitionsregering mellan S, MP, C och FP.

Det råder ingen som helst tvekan om att svenska folket genom att rösta som de gjort kraftigt visat att tiden för den gamla sortens blockpolitik nu är förlegad och bör förpassas till historien.

Ola Nordebo krönikör här på VK, likväl som förre Centerledaren Olof Johansson använder precis samma argument som jag i frågan. Vi är rörande överens om att svenska folket har talat genom sin att avge sin röst i valet, och att alla politiker nu måste sätta Sveriges bästa framför den egna prestigen och det egna egot.

Ola Nordebo går så långt som till att precis som jag, hävda att Fredrik Reinfeldt rakryggat tog sitt ansvar och avgick, samt att den enda som i det uppkomna parlamentariska läget visat kompromissvilja och ansvarstagande är Stefan Löfven.

Jag är helt säker på att vi för en lång tid framåt kommer att få leva med en parlamentarisk situation där inget av de traditionella blocken har egen majoritet.

Därför måste dagens politiker titta bakåt i historien och ur sina lärdomar därifrån bygga en politik som fungerar för i första hand kommande mandatperiod.

Jag tycker snarare att det är bra, och hälsosamt för Sverige, att de olika partierna koncentrerar sig på att bygga på sin politik på sin egna ideologiska övertygelse, och utifrån den i fråga efter fråga prövar sina beslut mot ideologin.

Koalitionerna har historiskt sett ut på många olika sätt, dock har de alltid haft ett gemensamt och det är att alltid göra det som är bäst för Sverige.

Min uppmaning till framför allt Annie Lööf och Jan Björklund men även till Stefan Löfven samt Fridolin och Romson är därför, ta ert ansvar, lägg den traditionella blockpolitiken åt sidan och gör det som är bäst för Sverige. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.