Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

I Socialdemokraternas Sverige är alla miljonärer!

Mitt uttalande kan vid en första anblick anses vara lika lögnaktigt som kontroversiellt, men läser ni vidare kommer jag att förklara varför det är sant.

Det Sverige som vi Socialdemokrater byggt under några generationer har givit alla svenska medborgare rätten att med fog kalla sig miljonärer, och det redan vid födseln. Låt vara att detta inte syns om man tar en titt på sitt kontoutdrag, men likväl vi är alla miljonärer.

Jämför vi oss i Sverige med andra länder blir det med ens klart och tydligt hur rika vi svenskar faktiskt är.

Vad jag pratar om är att vi i Sverige har ett system som via skatter gör att alla medborgare får gå i skolan utan att betala dyra skolavgifter. På samma sätt har vi tillgång till näst intill gratis sjukvård och övriga omsorgstjänster. Ovanpå detta finns det i Sverige sociaförsäkringssystem som på olika sätt fångar upp oss om livet tar en vändning vi inte räknat eller kalkylerat med.

Kort sagt är Sverige och svenskarna redan vid födseln miljonärer, åtminstone sett ur en utländsk betraktares ögon, ty saker som skola, vård och omsorg är i dessas länder långt ifrån gratis, och kräver att man även på banken är miljonär för att i sitt hemland åtnjuta den trygghet vi har i Sverige.

Kunskapen om att vi som svenskar faktiskt är miljonärer, och att det är år av ansvarsfull politik och hårt slit av våra förfäder som gjort oss till miljonärer, är en kunskap som helt tycks saknas hos framför allt den yngre generationer svenskar.

Men mitt hopp för framtiden står till det faktum att svensken i gemen är både välutbildad och allmänbildad. Detta faktum förstärker min tro att framtiden för Sverige är ljus.

Allt vi behöver göra är att som politiker på ett enkelt sätt förklara hur saker är uppbyggda, och varför. När denna insikt sedan sjunkit in hos medborgarna är jag säker på att det använder sitt sunda förnuft och ser till att det dröjer länge innan vi ånyo släpper fram en borgerlig höger regering.

Alliansen 8 år av regeringsmakt har i många avseenden varit katastrofal för Sverige. Alliansen har använt sin regeringsmakt till att effektivt bryta sönder de trygghetssystem som gör alla svenskar till miljonärer.

Vad vi alla måste förstå är att Alliansen har ett enda mål med sin politik, och det är att genom olika reformer och försämringar i de sociala trygghetssyystemen stjäla medborgarnas miljoner för att i stället via privatiseringar flytta dem till privata fickor.

I Socialdemokraternas värld kallas detta girighet!

Låt oss därför nu när regeringsmakten är tillbaka hos oss återställa till folket det Alliansregeringen stulit genom att återuppbygga de sociala trygghetssystemen.

Låt oss stärka Sverige som nation genom att se till att alla medborgare har det bra!

Låt oss genom genomtänkta reformer se till att alla svenskar även i framtiden kan titulera sig miljonärer!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.