Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Dags att öka personaltätheten inom den Kommunala välfärdssektorn.

När vi nu äntligen fått en regering som kommer att driva på med att få in arbetslösa inom framför allt välfärdssektorn genom en kombination av arbete och utbildning, har vi i Umeå en gyllene chans att öka personaltätheten på äldreboenden, dagis och i skolan.

Jag tycker därför att vi i Umeå snarast ska sätta oss ner, föra en dialog med regeringen, och utifrån de tankar som finns för reformen, omedelbart starta vår planering så att vi på ett effektivt sätt kan slussa in dessa människor redan dag 1 för att förstärka och öka personaltätheten i den kommunala välfärdssektorn.

Det är för alla inblandade fullständigt uppenbart att vi har för låg personaltäthet i alla sektorer av välfärdssektorn. Låt vara att de medicinskt utbildade sjuksköterskorna även de behöver förstärkning, dock kommer det även med reformens införande att ta lite tid i och med att utbildningen till sjuksköterska är lång, men även detta kan lösas över tid. Men det viktigaste är ändock att öka personaltätheten på framför allt äldreboenden och på förskolan.

Fler anställda som arbetar på varje enhet innebär per automatik att personalen på ett bra sätt kan ägna sig åt sina brukare och elever. Vi får aldrig underskatt hur gott det gör i själen för alla äldre som får mer personlig tid med personalen, eller hur viktigt det är att kunna ge barnen mer tid när behov uppstår.

Därför upprepar jag ytterligare en gång vad jag skrivit ovan!

Låt oss i Umeå se möjligheterna i reformen och redan nu, sätta igång planeringen så att vi är redo samma dag som reformen sjösätts.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.