Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Det är nu hög tid att Kristdemokraterna slutar upp med att påstå att deras politik bygger på kristen värdegrund.

I dagens inlägg ska jag göra något som jag mycket sällan gör då jag tycker att alla politiska partier ska sköta sina egna affärer och bygga sin egen ideologiska värdegrund. Men som varande en människa som sätter kärlek, solidaritet och principen om alla människors lika värde främst känner jag att det är på sin plats att upplysa svenska folket om varför Kristdemokraternas politik omöjligtvis kan bygga på kristen värdegrund.

Om man läser Bibeln och andra religiösa skrifter framgår det klart och tydligt att det viktigaste budskapet är KÄRLEK. Ur kärlek föds sedan en massa goda egenskaper såsom solidaritet, omtänksamhet och ödmjukhet med flera .

Jag vill påstå att ingen av dessa egenskaper finns att finna i KD’s politik eller i dess ideologiska fundament.

Låt mig ställa upp några fakta som bevisar detta:

  • För den som är kristen är Bibeln den viktigaste skriften. I den kan vi i Gamla Testamentet läsa om hur Gud på alla sätt försökte få mänskligheten att följa hans regler och vilja, och hur detta misslyckades gång på gång. När allt annat misslyckats såg han därför ingen annan möjlighet än att sända sin son Jesus till jorden för att dö för våra synder.
  • Jesu ankomst innebär en ny ordning för alla världens kristna, och från och med Nya Testamentet och framåt får alla som ber om förlåtelse densamma genom Jesu blod.

Ytterligare fakta som bevisar att KD är fel ute när de påstår sig bygga sin politik på kristen värdegrund är följande fakta.

  • Gud och Jesus sa till mänskligheten att i slutet kvarstår de 3, Tron, Hoppet och Kärleken, och störst av dem är KÄRLEKEN.
  • Jesus blev tillfrågad om han kommit till jorden för att upphäva lagen (10 Guds bud), svaret han gav var att han inte kommit för att upphäva lagen, snarare för att återupprätta densamma.
  • Jesus sa även att från och med nu är inga regler skrivna av en penna hållen av människohand tillämpliga i Guds rike, bara de 10 buden kvarstår.
  • Jesus sade även att ingen kan komma in i himmelriket utan att passera genom honom eller Fadern.
  • Jesus sa även att rätten att döma är förbehållen Fadern och Sonen.

Om vi då använder dessa fakta och sätter dem i sitt rätta perspektiv är det ganska lätt att förstå att Kristdemokraterna och dess ideologiska värdegrund har inget, eller mycket lite att göra med kristen tro.

I min värld kan man inte kalla sig kristen och följande Gud utan att sätta KÄRLEKEN före allt annat. Om man är kristen måste detta viktigaste budskap om att kärleken är störst av allt överskugga allt annat.

I allra bästa fall följer KD de kristna regler som predikades i Gamla Testamentet, och som Jesus upphävde i och med sin ankomst till jorden. Dessa regler gav de skriftlärde stor makt att bestämma över, och döma mänskligheten. Därför är det viktigt att ännu en gång påpeka att dagens kristna inte har den makten, enligt Bibeln är den förbehållen Fadern och Sonen.

Därför tycker jag att det är hög tid att KD slutar att prata om att deras politik bygger på ett kristet fundament. KD’s politik har inget med kristendom att göra över huvud taget.

Vill KD ändå hävda att deras politik bygger på kristen värdegrund så undrar jag vilken Bibel de läser? Måhända tolkar de Bibeln på samma sätt som Djävulen själv gör?

Min tolkning är att den politik som KD står för ligger så långt från Guds kärlek som det är möjligt. KD’s politik finns till och med att finna till höger om Moderaternas politik. I min värld går det inte att påstå att man bygger sin politik på kristen värdegrund och sedan driva densamma tvärt emot Bibelns budskap om KÄRLEK.

Ett sådant beteende är lika skamligt som det är oförskämt!

Det är därför hög tid att KD kommer ut i dagsljuset och kallar sin politik för dess rätta namn och slutar upp med att försöka få folk att tro att den har någon som helst koppling till kristen tro.

En kärleksfull politik sätter alltid kärlek, solidaritet och alla människors lika värde före sådana värden som vinster och egoism. Den politik KD står för kastar ut sjuka ur sjukförsäkringssystemen, arbetslösa in i socialbidragsberoende och jobbar i allt väsentligt i en riktning som strävar efter en samhällsbild likt den i det Gamla Testamentet där prästerna hade makten. Kort sagt strävar den mot ett Sverige där ”Fåtalet har makten över flertalet”.

Därför kära läsare vill jag med stöd av det som jag skrivit i detta inlägg hävda att om du önskar mer kristna egenskaper i politiken, egenskaper såsom kärlek och solidaritet, ja då ska du rösta på Socialdemokraterna eller något av de övriga röd/gröna partierna. Vår politik har betydligt större inslag av kärlek och omtanke än KD’s politik någonsin haft.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.