Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

I Socialdemokraternas Sverige är du miljonär redan vid födseln!

Det är nu hög tid att vi Socialdemokrater berättar för alla Sveriges väljare hur vi med hjälp av vår Ideologi, byggd på den Demokratiska Socialismens fundament, skapade ett Sverige där alla är miljonärer redan vid födseln.

Uttalandet retar säkert många, speciellt Alliansens företrädare. Den som bemödar sig med att läsa vidare kommer dock att finna att jag har fog för, och bevis för mitt påstående.

Det tog oss Socialdemokrater både decennier och generationer att nå till en nivå där alla svenska medborgare med fog kan kalla sig miljonärer, och det redan vid födseln.

Under resan fram mot målet har vi aldrig tvivlat på att detta skulle vara möjligt. Lika övertygade har vi varit om att vår starka Ideologiska plattform tillsammans med en bra plan skulle leda oss hela vägen in i mål.

Nu kanske du själv? Och många med dig säger att jag ljuger? Hur kan Anders påstå att vi alla är miljonärer när kontoutdraget från mina bankkonton säger något helt annat?

Här är några av bevisen på varför vi alla är miljonärer:

  • Socialdemokraternas Sverigebygge ger gratis skolgång fram till Universitetsnivå för alla. Dessutom erbjuds alla som vill Universitetsstudier fria från skolavgifter kombinerat med förmånliga bidrags och studielåns villkor.
  • Socialdemokraternas Sverigebygge ger näst intill gratis sjukvård för alla.
  • Socialdemokraternas Sverigebygge har välfärdssystem som på ett bra sätt fångar upp alla som är sjuka och arbetslösa.
  • Socialdemokraternas Sverigebygge ger landets företag gratis tillgång till välutbildad och kompetent arbetskraft.

Listan skulle kunna fortsätta med många fler punkter som alla visar att Socialdemokraternas Sverigebygge är solitt, och att det har kärnvärden såsom Kärlek, Solidaritet och alla människors lika värde som sina viktigaste framgångs principer.

Alla som kan räkna, och det hoppas jag ALLA kan göra eftersom alla får gå i skolan, kan med lätthet förstå att det som I Socialdemokraternas Sverigebygge är GRATIS, kostar enorma pengar i andra länder.

Barns skolgång ensam kostar betydligt mer än 1 miljon kronor per barn för tiden från klass 1 fram till fullföljt Gymnasium.

Därför har jag med detta bevisat att jag med råge har fog för påståendet att Socialdemokraternas Sverigebygge skapat en nation där alla föds som miljonärer.

Jämför vi oss i Sverige sedan med andra länder blir det med ens ännu klarare och tydligare hur rika vi svenskar faktiskt är. Oavsett åt vilket håll i världen vi vänder oss är det nästintill undantagslöst så att Sverige är unikt när det gäller välfärd och välfärdssystem.

Mycket av det som i andra länder kostar miljoner är gratis i det Sverige som vi Socialdemokrater byggt upp. 

Jag har själv under många år bott och arbetat i en lång rad länder och där haft mina barn i skolan. Gratis skolgång är på inget sätt självklart i de flesta länder. Det är snarare så att det kostar alla föräldrar stora pengar om de vill att deras barn ska få gå i skolan och skaffa sig en utbildning. Samma sak med sjukvård och övrig samhällsservice, den är förbehållen de rika och välbemedlade. Är du fattig finns inget skydd i dessa länder.

Jag är helt övertygad om att majoriteten av medborgarna i resten av världen skulle vara beredda att ge upp det mesta för att få tillgång till samma sorts välfärdssystem som det Socialdemokratiska Sverigebygget skapat.

Socialdemokraternas Sverigebygge innehåller som viktig beståndsdel ett system gör att vi via skatter och avgifter kan garantera miljonärsstatusen för alla medborgare. Dessutom kan vi garantera denna oavsett vilken vändning livet tar, eller vilken samhällsklass du råkar bli född in i.

För oss Socialdemokrater har det allt sedan begynnelsen stått klart att ”ingen kedja är starkare än sin svagaste länk”, och att det därför behövs ett väl fungerande skattesystem för att garantera att ingen länk brister så att färden framåt stoppas upp.

Den kärlek och solidaritet vi Socialdemokrater känner för alla våra medmänniskor har ledsagat oss och hjälpt oss att skapa det Sverige vi alla lever i idag. Detta gäller alla oavsett samhällsklass.

Alliansen har under sina 8 år vid makten gjort allt som stått i deras makt för att bryta sönder de strukturer som vi Socialdemokrater byggt, strukturer som håller i hop nationen Sverige som ett rikt välfärdsland. Detta för att Alliansen och dess företrädare ser det som ett hot att ”flertalet har makten över fåtalet”.

Tack och lov är tiden av Allians styre över!

Med samma järnvilja och med samma ideologiska plattform som tidigare kommer vi Socialdemokrater nu i rask takt att återuppbygga och renovera alla de system som Alliansen rivit eller låtit förfalla.

Kunskapen om att vi som svenskar faktiskt är miljonärer, och att det är år av ansvarsfull politik och hårt slit av våra förfäder som gjort oss till miljonärer, är en kunskap som helt tycks saknas hos framför allt den yngre generationer svenskar. Därför är det av yttersta vikt att vi Socialdemokrater tar alla chanser vi har och upplyser svenska folket om hur och varför vi byggde välfärdslandet Sverige.

Mitt hopp för framtiden står till det faktum att svensken i gemen är både välutbildad och allmänbildad. Därför borde det inte vara en allt för svårt uppgift att för dem förklara vilka beståndsdelar som är viktiga för att bevara Sverige som välfärdsland. 

Allt vi behöver göra som politiker är att på ett enkelt sätt, genom liknelser som dagens samhällsmedborgare kan relatera till, förklara hur saker är uppbyggda, och varför. När denna insikt sedan sjunkit in hos medborgarna är jag säker på att det använder sitt sunda förnuft och ser till att det dröjer länge innan vi på nytt släpper fram en borgerlig höger regering.

Alliansen 8 år av regeringsmakt har i många avseenden varit katastrofal för Sverige. Alliansen har använt sin regeringsmakt till att effektivt bryta sönder de trygghetssystem som gör alla svenskar till miljonärer.

Vad vi alla måste förstå är att Alliansen har ett enda mål med sin politik. Och att det målet är att genom olika reformer och försämringar i de sociala trygghetssystemen stjäla medborgarnas miljoner för att i stället via privatiseringar flytta dem till privata fickor.

Alliansens (läs Moderaterna och KD’s) mål är, och har alltid varit att frånta ”flertalet makten över fåtalet” och skapa ett Sverige där ”fåtalet har makten över flertalet”.

I Socialdemokraternas värld kallas detta GIRIGHET!

Låt oss därför nu när regeringsmakten är tillbaka hos oss återställa till folket det Alliansregeringen stulit genom att återuppbygga de sociala trygghetssystemen.

Låt oss stärka Sverige som nation genom att se till att ”flertalet ånyo får makten över fåtalet”!

Låt oss genom genomtänkta reformer se till att alla svenskar även i framtiden kan titulera sig miljonärer!

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.