Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Folklig resning runt om i Europa.

I dag kan vi läsa och höra om hur 1.000 tals människor samlades i London för att protestera mot de nedskärningar som framförallt drabbar utsatta och fattiga. Organisatörerna sa att detta var början på en kampanj som kommer att innehålla fler nationella protester, strejker och civil olydnad.

Liknande protester har vi dessutom sett på andra håll i Europa och sakta men säkert börjar folket resa sig för att gemensamt protestera mot nyliberalsimen och de tankar och idéer som sätter jagets bästa före kollektivets bästa.

Jag har under lång tid – Många gånger med en dåres envishet påvisat att varken Sverige eller Europa kan fortsätta på inslagen väg – I vart fall inte om vi önskar leva i fred och samförstånd.

För mig är ”folkets” resning en självklar effekt av nyliberalistisk politik och ett samhällsklimat präglat av nyliberala idéer och tankar. Visst kan det låta bra för de allra flesta att individen ska få större frihet att välja och påverka sin egen livssituation. Dock är detta bara en utopi då verkligheten visar att denna valfrihet långtifrån omfattar alla.

Dock förtjänar de nyliberala förespråkarna ett erkännande för sin skicklighet då de genom skickligt argumenterande och genom att göra frågan om valfrihet i alla lägen till ett effektivt vapen för att framkalla GIRIGHET och EGOSIM hos många individer. Detta samtidigt som man gömmer nyliberalismens verkliga syfte som är att ge ”Fåtalet permanent makt över flertalet”

Nyliberalismen handlar i grund och botten om få människor att sätta sig själv och sina egna behov först, och om att söndra arbetarrörelsen så att kapitalägarna kan öka på sina redan stora förmögenheter ännu mer och skydda dem från beskattning – Allt i valfrihetens namn.

Tack och lov börjar nu ljuset gå upp för allt fler i och med att inkomstskillnaderna ökar, och i och med att fler och fler människor runt om i Europa skickas ut i utsatthet och fattigdom.

Jag har sagt det förr i tidigare inlägg – Och jag säger det på nytt i detta inlägg – En fredlig värld kan bara uppnås när alla i samhället har ett bra liv utan hänsyn tagen till om man är hög eller låginkomsttagare.

En välmående befolkning som omfattas av starka sociala trygghetssystem och en stark välfärd är själva kärnan för att åstadkomma en fredlig värld präglad av KÄRLEK och samförstånd.

Därför måste nyliberalernas GIRIGA och EGOISTISKA idéer stoppas för att istället ersättas av Socialdemokratins KÄRLEKSFULLA och SOLIDARISKA tankesätt som i alla lägen sätter kollektivets bästa före individens bästa just därför att det är viktigt för freden att ha ett samhälle som präglas av ”Flertalets makt över fåtalet”.

För att uppnå ”Flertalets makt över fåtalet” får vi inte vara främmande för att höja skatter och se till att de med högre inkomster betalar mer än de med låga inkomster. Det brinner runt om i vår värld just därför att stora delar av världens befolkning lider emedan ett fåtal rika vältrar sig i överflöd utan vilja att dela med sig.

Det finns således ingen återvändo – Världens resurser måste fördelas mer rättvist vilket innebär att de som har mycket måste dela med sig till de som har lite eller ingenting. Verktyget för att göra så stavas HÖGRE SKATTER för världens kapitalägare.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

En kommentar

  1. Mia K

    ”Högre skatter för världens kapitalägare”, det betyder att vi småhandlare, med hus samt pensionssparande inför ålderdomen, drabbas, men de stora i Bilderbergruppen, de klarar sig alltid, då deras kapital bara förflyttas med en knapptryckning. Nej, du tänker fel, enligt min mening. Överbefolkningen är det enskilt största problemet för moder jord, och vi i Sverige måste nu se till att också andra stater tar emot flyktingar, många av dem är ju faktiskt ekonomiska sådana. Självklart ska vi fullfölja våra åtaganden avseende kvotflyktingarna, men nu måste vi få möjlighet att integrera de som redan kommit och andra generationens invandrare, för både vår och deras skull.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.