Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Bra med skärpt lagstiftning mot terrorism!

Jag sitter på en buss med destination Helsingfors och skriver detta inlägg som sannolikt blir det sista innan söndag då avkoppling och nöje väntar i dagarna 2. Dagens inlägg ska handla om den goda nyheten att regeringen nu aviserar krafttag mot alla som reser iväg för att slåss för IS och andra terrornätverk.

Inrikesminister Anders Ygeman aviserar att lagstiftningen ska ses över och ändras så att både de som reser till träningsläger för terrorister, de som reser för att kriga, och de som är involverade i värvning, finansiering och andra arrangemang runt IS och terrornätverk ska kunna straffas för sina handlingar.

Terrorism är ohyggliga saker som leder till ett oändligt lidande för alla inblandade, både offer, terrorister och deras familjer. Därför är det viktigt att ett land som vill kalla sig rättssamhälle och demokrati har en lagstiftning som straffar de som ägnar sig åt denna typ av verksamhet.

Sverige ska inte vara en fristat dit man ostraffat kan återvända för at vila upp sig och få vård för de eventuella skador man ådragit sig i strider för IS och andra terrornätverk. 

Självfallet är det en både svår och delikat uppgift att spåra och kartlägga de individer som är inblandade i denna typ av verksamhet – dock tror jag att våra underrättelsetjänster i samarbete med andra underrättelsetjänster runt om i världen har en rätt klar bild av vilka dessa individer är.

Min ståndpunkt är därför klar – Sverige ska skicka starka signaler om att terrorism och terrorverksamhet i alla former är olaglig och oacceptabel och att stränga straff väntar de som trots varningarna ägnar sig åt sådan verksamhet.

Därför är detta initiativ ett bra initiativ som visar vart Sverige står i frågan.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

2 kommentarer

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Nej det gör det inte och jag har skrivit i ämnet och lämnat förslag på hur det bör lösas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.