Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Ännu ett bevis på att SD eroderar sig själva utan hjälp utifrån – Var 7:e SD politiker har hoppat av sedan valet.

Att jag skriver inlägg om hur och varför SD kommer att sköta sin egen nedgång helt på egen hand börjar snart bli vad man kallar en ”ful ovana” – Dock kan jag inte låta bli att lyfta alla de exempel som konkret bevisar det jag försöker säga.

En kartläggning visar att SD allt sedan valet förlorat var 7:e kommun och landstingspolitiker eller i genomsnitt 5 företrädare varje per vecka.

Statistik påvisar följande:

  • Av 1.324 kommunpolitiker har 186 ordinarie och 78 ersättare lämnat sina uppdrag eller blivit politiska vildar sedan valet.
  • Att detta lett till att 35 nya stolar står tomma i landets kommuner – Detta utöver de som aldrig tillsatts.
  • Att situationen lett till att 43 politiska vildar sitter på SD mandat.
  • Att SD på detta sätt förlorat kontrollen över 78 mandat.
  • Att det därutöver finns politiska vildar på 4 ersättarposter.

Ännu mer intressant blir det när man läser anledningarna till varför så många klivit av – Här är ett par av kommentarerna kring varför företrädare valt att lämna SD:

  • Jan Larsson, Trelleborg numera Moderat: Vi har lämnat SD därför att vi förstått att partiet inte sköts bra.
  • Uno Björkman Nässjö: De här eländiga konflikterna har dominerat helt – Vi har inte kunnat jobba seriöst politiskt sedan valet.

Kommentarerna ovan är slående och talar sitt tydliga språk för ett parti som inte följer demokratins spelregler och till och med säger upp samarbetet med sitt eget ungdomsförbund med omedelbar verkan när valet till ordförandeposten inte går partiledningens väg.

Måhända är detta resultatet av att partiet är rätt nybakat i breda politiska sammanhang – Dock ett tecken på att partiledningen är maktfullkomlig och inte skyr några som helst medel för att tvinga fram den enda politik partiet har – Nämligen stoppa all invandring till Sverige samt kasta ut de som redan kommit som invandrare.

Därför behöver vi övriga inte oroa oss för SD – Med nuvarande förhållningssätt och nuvarande syn på demokrati kommer de helt av egen kraft att i god tid före nästa val ha minimerat sig själva och vara tillbaka på den nivå som motsvarar antalet gravt främlingsfientliga vilket enligt min bedömning är runt den 4% spärr som gäller för Riksdagen.

Det väljarstöd som inte försvinner genom avhopp försvinner med all säkerhet som en effekt av den försämrade välfärd som skulle bli effekten av den budget SD presenterat. Jag tror att alla svenskar förstår att 53 miljarder mindre till landets kommuner per automatik innebär försämringar i både skolan, vården och omsorgen.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.