Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

EU visar beslutskraft i flyktingfrågan – Beslut om solidarisk fördelning taget.

Precis som jag tidigare förutspått har EU-kommissionen nu fattat beslut om en solidarisk fördelning av flyktingar inom EU – Även om 4 länder röstade nej och Finland avstod från att rösta togs beslutet med bred majoritet. När jag tidigare skrivit att detta skulle bli fallet har det funnits många som tvivlat på att EU skulle enas i frågan – Nu när detta blivit verklighet så får jag anledning att säga – Vad var det jag sa!

Beslutet innebär även att vi nu får nyckeln till hur fördelningstalen ska se ut för framtiden om volymen överstiger de 120.000 asylsökande som nu beslutats om – Kort kan vi säga att vi i och med detta historiska beslut inleder en ny era i Europa vad gäller migrationspolitik.

Att EU nu enas i denna viktiga fråga är viktigt därför att det innebär att vi nu kan lägga den delen av debatten bakom oss och koncentrera oss på att skapa en väl fungerande integrations- och migrationspolitik på nationell nivå i Sverige. 

I Sverige ska vi göra på precis samma sätt som i EU och göra det tvingande för alla kommuner att ta emot flyktingar solidariskt med hänsyn tagen till hur många respektive kommun tagit emot tidigare. Dessutom är det goda nyheter att regeringen aviserar att integrationsarbetet ska starta redan från dag 1 i Sverige.

Att de asylsökande får undervisning i svenska språket och att deras respektive utbildnings- och yrkeskompetens kartläggs under tiden asylärendet handläggs kommer att göra väsentlig skillnad för den asylsökandes möjlighet att integrera sig i det svenska samhället den dagen asyl beviljas – Och även om det skulle bli avslag är det inget fel i att ha människor som pratar svenska utspridda runt jordklotet.

Tilläggas ska att jag kommer att göra allt som står i min makt för att vi följer de förslag till ny integrations- och migrationspolitik som jag tidigare presenterat.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.