Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

SD massövervakar sina förtroendevalda.

I bland annat Aftonbladet går det att läsa hur SD massövervakar sina förtroendevalda genom att övervaka mailboxarna för förtroendevalda, anställda och politiskt aktiva – Att sådana saker görs har jag hört tidigare men först nu har journalister lyckats med att presentera bevis för att så är fallet.

Även om vi alla till mans lever i ett övervakningssamhälle där mycket av det vi skriver övervakas tycker jag att detta närmast är att betrakta som ett övergrepp på demokratin och den personliga integriteten – Dessutom är det högst sannolikt ett lagbrott då sådan övervakning är olaglig enligt lag. Vad man gör är att kolla vilka sajter, organisationer och människor den grupp man övervakar har kontakt med och vad som skrivs.

Jag ser detta som ytterligare ett i raden av bevis på att SD:s partiledning är en samling maktfullkomliga individer med ett överdrivet kontrollbehov som helt struntar i demokrati, demokratiska spelregler och lagar och förordningar – Kan det måhända vara så att det är SD:s nazistiska förflutna som lett till detta?

I vart fall visar det inträffade vilken sorts samhälle SD eftersträvar i och med att partiet redan verkar i den anda som George Orwell beskrev i sin roman 1984 – Skulle SD få makten i Sverige och därmed tillgång till alla övervakningssystem som finns hos SÄPO och militären och andra spionorganisationer ser jag uppenbara risker i att i första hand alla meningsmotståndare blir utsatta för övervakning – Och i steget efter det hela befolkningen.

Saker som dessa borde därför beröra alla och mana till eftertanke – Alla de som övervägt att stödja SD i ett kommande val som en protest mot att de upplever att politiken svikit dem har all anledning att ställa sig frågan om vilket samhälle detta skulle leda till?

Kan ett stöd för SD vara att gå från askan till elden?

Sverige är ett demokratiskt land och som land har vi en strävan att om något flytta demokratin närmare folket – Inte begränsa den och låta den vara förbehållen en liten klick människor som utgör ledningen i ett politiskt parti.

Alla som ser SD som ett alternativ därför att de tycker att människor utsätts för lidande i dagen Sverige bör även ställa sig frågan om detta bäst löses genom att ge landets kommuner mindre pengar? Vad kommer 53 miljarder mindre till landets kommuner att innebära för skolan, vården och omsorgen?

Jag har sagt det förr – SD sitter inte på lösningen till de problem och utmaningar Sverige står inför – SD är inget annat än ett renodlat högerparti med främlingsfientlig stämpel. 

Vad Sverige behöver är mer av den rätta sortens politik – Den politik som liksom Socialdemokraternas politik bygger på starka ideologiska kärnvärden – KÄRLEK – SOLIDARITET – MÄNNISKORS LIKA VÄRDE kanaliserad genom den Demokratiska Socialismen är den enda vägens politik för alla som eftersträvar ett mer JÄMLIKT samhälle med minimerade inkomst- och förmögenhetsklyftor.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.