Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Nya Moderaterna har åter blivit (gamla) Moderata Samlingspartiet!

I dagens samlade press – bland annat i Aftonbladet går det att läsa hur det gamla gardet av Moderater med herrarna Björck, Adelsohn och Lundgren hyllar återgången från politiken i Nya Moderaterna till den enligt dem gamla hederliga politik som bedrevs i Moderata Samlingspartiet.

De säger att de kraftigt ogillande vad de kallar ”Firma Schlingborg” som enligt deras tycke sålde ut den moderata ideologin i utbyte mot regeringsmakt – En uppfattning de delar med Moderata Samlingspartiets konservativa falang – Den falang som nu på nytt kommit i ledarställning.

Anna Kinberg Batra sa i sitt tal på stämman att partiet under Reinfeldt var Arbetarpartiet som gick till val utan jobbpolitik – Ett uttalande som visar i vilken riktning Moderaterna nu rör sig i snabb takt.

Björcks uttalande om att Moderaterna nu börjar hitta tillbaka till sitt rätta jag innebär även att opinionssiffrorna kommer att gå tillbaka till vad de var när den politk han förespråkar rådde hos Moderaterna.

Moderaternas sväng till höger kommer att leda till partiet förlorar väljarsympatier – Allt annat är otänkbart då den politik man nu vill föra bara gynnar ”fåtalet” – Det är därför ”flertalet” kommer att söka sig till andra partier som bättre tillvaratar deras intressen. 

Som Socialdemokrater ska vi tacka de delegater som röstade igenom de förslag som leder till denna högersväng och återgång till traditionell Moderat politik och ideologi. Den återgången gör den politiska kartan klarare och krattar i  mångt och mycket vägen som kommer att leda till Socialdemokratisk valseger i nästa val.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag” 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.