Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Kampen för ökad jämlikhet är den enda kamp som leder till framgång.

Kampen för ökad JÄMLIKHET är en kamp som ständigt är aktuell – Dessutom en kamp som leder till framgång och ökade väljarsympatier. Historiskt var jämlikhetskampen en del av reformismen och det som utmärkte socialdemokratisk politik i Sverige och ett flertal andra länder.

Nu när kampen för JÄMLIKHET införlivats i feminismen har den blivit plötsligt blivit ett hot för alla nyliberaler och nyfascister – Detta därför att man nu inte behöver dela med sig till enbart män utan till hela befolkningen. Hotet anses till och med så stort att det måste förgöras med alla till buds stående medel.

Samtidigt är kampen för JÄMLIKHET den enda kamp som leder till framgång – Ett konstaterande jag baserar jag på det faktum att både Bernie Sanders i USA och Jeremy Corbyn i England vunnit stora framgångar på att envist stå fast vid just kampen för ett JÄMLIKARE samhälle.

I Sverige är feminismen och uttalanden om att vi vill bygga ett mer feministiskt samhälle det som symboliserar kampen för JÄMLIKHET – Dock har feminismen till viss del spårat ut och gjort kampen för ökad JÄMLIKHET till en kamp mellan könen vilket ivrigt påhejas av storkapitalets ägare. Denna förändring är som jag ser det av ondo då många män lever i villfarelsen att feminism är en kamp mot män och allt som anses manligt.

Feminism är och borde inte vara en könskamp – Snarare borde den vara en kamp för JÄMLIKHET och för allas lika rätt till de tillgångar som idag kontrolleras av en oerhört liten grupp män – Den grupp som idag äger mer än 50% av jordens samlade tillgångar.

Att feminismen är den företeelse som utgör det största hotet för den lilla klick män är klart och tydligt – Det är därför de gör allt de kan för att stoppa den. Den kamp feminismen står för utgör på samma sätt som kampen för JÄMLIKHET ett stort hot mot denna lilla men privilegierade grupp.

Denna grupp är inte alls intresserade av att kvinnor ska jämställas med män och befrias från den inskränkthet som hittills präglat vårt samhälle – Det enda de är intresserade av är att bevara och helst öka på både makt och förmögenheter ännu mer.

På samma sätt är de inte intresserade av att minoriteter och andra svaga grupper ska få inflytande över och del av den samlade kakan. Därför kan feminismen sägas utgöra ett större hot för detta fåtal rika män än någonsin den klassiska reformpolitik som tidigare präglat Europa och världen.

Därför är kampen för feminism något som bör föras i samklang med kampen för ökad JÄMLIKHET för alla grupper – Både kvinnor och män. Dessutom blir kampen tydligare och sannolikt mer segerrik om vi förtydligar oss och istället för feminism säger att kampen handlar om JÄMLIKHET och inget annat.

Nyliberaler och nyfascister har fram till nu varit duktiga på att vända människornas blickar bort från det faktum att kollektivet är starkt. Det är därför nyliberaler har som mål och politisk idé  att slå sönder fackföreningsrörelsen och allt som stärker kollektivets påverkan och makt – Detta därför att en sådan utveckling hotar deras makt och inflytande över hur världens tillgångar ska fördelas.

I detta arbete har man lyckats mycket väl i och med att facken försvagats så mycket att de inte längre kan stå upp för och försvara höjda reallöner – Något som får nyliberalernas skattesänkningar att framstå som god och sund arbetarpolitik. Dessutom har man gjort allt man kan för att sälja ut och försvaga offentlig sektor då en stark sådan även den utgör ett hot mot nyliberalismens doktriner i och med att offentlig sektor står för ökad JÄMLIKHET.

De nya och mer eller mindre bruna reaktioner som nu växer fram är inte naturliga reaktioner av allt för stor invandring – Snarare är det så att nationalism, rasism, homofobi tillsammans med angrepp på minoriteter och demokrati alla är strategier skapade och orkestrerade av nyliberaler och nyfascister för att rikta människornas blickar bort från det som borde vara den naturliga kampen för majoriteten av alla svenskar – Kampen för JÄMLIKHET och mindre klyftor.

Beviset för att det förhåller sig på detta sätt går att finna i att det övre skicket av kapitalister inom Svenskt Näringsliv med Sören Gyll med flera i spetsen uppmanar Moderaterna att samarbeta med SD för att regera Sverige.

Det som utspelar sig i dagens Sverige är således inte en kamp mot invandring eller något av det övriga som utpekas och skuldbeläggs – För nyliberalerna handlar det om att kväsa feminismen och kampen för ett mer JÄMLIKT samhälle i sin linda – Detta därför att framväxten av ett JÄMLIKARE samhälle byggt på feminism och samma rättighet för bägge könen hotar minska deras inflytande och storleken på deras förmögenheter.

Som arbetarrörelse ska vi därför ta tillbaka initiativet genom att döpa om den feministiska kampen till en kamp för ett JÄMLIKARE samhälle.

I min värld är ALLA MÄNNISKOR LIKA MYCKET VÄRDA. Därför ska vi förklara för alla och envar att kampen för JÄMLIKHET inkluderar ALLA – Både kvinnor och men och då helt oberoende av kön, etnicitet och religiös och/eller sexuell läggning.

Det är den kampen vi ska ta – Den kamp som hjälper oss att vinna hela kriget. Den kamp som innebär att vi samlar alla trupper och riktar uppmärksamheten mot de som är de egentliga fienderna – Nämligen storkapitalets nyliberaler och nyfascister. Det är den kampen som vinner hela kriget och skapar fred – Seger i alla andra kamper skapar inte fred – Bara nya slag att utkämpa.

Låt oss därför göra just det och sluta upp med att lyssna på de som vill föra oss in på villospår likt racism och främlingsfientlighet. Fram tills den dag vi har byggt det alltigenom JÄMLIKA samhället är slaget inte vunnet.

Att slaget för JÄMLIKHET är relevant och viktigt bevisas som jag sa inledningsvis i det faktum att de nutida politiker som varit mest idoga med att försvara JÄMLIKHETENS förträfflighet och nödvändighet nu vinner stöd i konservativa högborgar som USA och England.

Deras svenska JÄMLIKAR återfinns hos oss socialdemokrater – Framför allt hos de av oss som står för en mer traditionell och socialistisk socialdemokratisk politik som följer våra ideologiska kärnvärden till punkt och pricka,.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.