Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Äntligen – Nu lanserar vi socialdemokrater ”Den svenska samhällsmodellen”

Nu går startskottet för socialdemokraternas nygamla sätt att driva och kommunicera vad socialdemokraterna och socialdemokratin står för inom den svenska politiken – Detta under parollen ”Den svenska samhällsmodellen”

Vad det handlar om är att kommunicera vilken värdegrund vi står för vilken sorts samhälle vi vill bygga. Från och med nu kommer vi att bli tydliga med att den samhällsordning vi arbetat för historiskt gäller även i vår tid – En ordning där det är arbetsmarknadens parter som sätter villkoren på arbetsmarknaden och offentlig sektor som driver sjukvård och välfärdstjänster utan privat inblandning.

Med den nya inriktningen blir det med ens tydligare varför vi anser att bland annat en bra skola på lika villkor, god sjukvård, fungerande socialförsäkringar såsom sjukförsäkring och a-kassa, bra pensioner och en väl fungerande äldrevård är viktigt om man likt oss strävar efter att bygga ett mer jämlikt samhälle.

Därför ska partiledningen med Stefan Löfven ha beröm för detta initiativ även om detta borde varit självklart redan från början. Just debatten om vilket samhälle man vill bygga är viktigt att föra fram – Detta för att ge väljarna klar och tydlig information om vad de kan förvänta sig och i vilken riktning alla politiska beslut syftar.

Rätt genomfört kommer detta att bli tydligare från och med nu. Ska det lyckas fullt ut krävs även att vi leder alla förslag och beslut tillbaka till ideologin och förklarar hur och varför de är nödvändiga för att bygga det samhälle vi eftersträvar.

Skillnaderna mellan det samhälle vi socialdemokrater vill se växa fram skiljer sig markant från det samhälle alliansen och borgerligheten vill bygga – Något som måste bli tydligt för att väljarna ska kunna ta ställning.

Med detta sätt att driva politiken framåt hoppas och tror jag att demokratin ska flytta närmare väljarna och att väljarna därför ska återfå förtroendet för politiker och för politiken.

Nu kör vi hårt så att vi tillsammans kan bygga ett bättre Sverige för alla och inte bara för ett utvalt fåtal.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.