Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

EU är skatteplaneringens moder!

Skatteplanering och skatteflykt har blivit allt vanligare och är en företeelse som är mycket utbredd i både EU och i den övriga västvärlden. Att den sker beror på ren och skär GIRIGHET därför att företagens ägare och vissa höginkomsttagare inte vill betalas sin beskärda andel av skatter och avgifter.

Jag har i tidigare inlägg framfört åsikten att just möjligheten att kunna skatteplanera på ett sådant sätt att man i princip inte betalar någon skatt alls är den faktor som enskilt var mest drivande i bildandet och framväxten av EU. EU är därför i mina ögon modern som givit liv åt den baby vars namn är skatteplanering.

De företag och lobbyister som propagerade hårt för ett EU med fri rörlighet visste redan i förväg att detta skulle öppna dörren för att undvika de skatter respektive lands regeringar genom demokratiska beslut tillämpar.

Jag vågar därför baserat på egen erfarenhet och egen kunskap påstå att många av de skattekonstruktioner som idag tillämpas för att undvika skatt förberetts långt innan unionen kom på plats i full utsträckning.

De som lobbade allra hårdast visste redan från början att Nederländerna och Luxembourg hade regeringar som var villiga att förhandla om skattenivån på de vinster som ett företag med säte där gjorde utanför landet. Det var även fullt medvetna om att dubbelbeskattningsavtalen med nuvarande skrivning jobbade till deras fördel och att dubbelbeskattningsavtalen när de skapades aldrig avsetts att fungera så som de nu gör.

Därutöver var de fullt medvetna om att det fanns ett stort antal ”skatteparadis” med ogenomträngliga sekretessregler som kunde utnyttjas. Det som inte fanns med i kalkylen var tillkomsten av IT samhället och möjligheten att se genom sekretesskyddet vilket är orsaken till de avslöjanden som nu kommer med jämna mellanrum.

I grunden drivs den som skatteplanerar av GIRIGHET och GIRIGHETEN kommer förr eller senare att växa till sådana proportioner att den GIRIGE blottar sig och skapar sitt eget fall beroende på att man alltid vill ha mer och mer. Det finns gränser för hur mycket mänskligheten kan tolerera utan att reagera och den gränsen är nådd för länge sedan.

Det är därför människor nu reser sig och säger att nu får det vara nog! I förlängningen kommer ingen regering som undviker att stoppa möjligheten att skatteplanera att överleva. Att det skulle bli på detta sätt har kapitalägarna och lobbyisterna känt på sig ett tag och det är därför de är så ivriga att få frihandelsavtalen TTIP och TiSA på plats för att permanent cementera sin position som stående över lagar och demokratiskt fattade beslut.

Jag beskyller därför med all rätta alla som ägnar sig åt detta spel för att vara GIRIGA och EGOISTISKA och för att fullkomligt ignorera hur deras medmänniskor och resten av Europas befolkning har det – Allt som spelar roll för dem är hur mycket pengar de kan stoppa i den privata plånboken.

Även om skatteplanering i sitt initialskede inte är ett brott i sig är det gravt omoraliskt. Vi ska inte ha lagar, förordningar och system i vare sig Sverige eller Europa som uppmanar till dålig moral och dålig skattemoral. Det är därför dubbelbeskattningsavtalen ska skrivas om och ändras så att de inte längre medger det som nu sker.

Alla människor, företag och organisationer ska solidariskt betala skatt i enlighet med de procentsatser landets demokratiskt valda politiska församling bestämt – Allt annat är otänkbart i ett demokratiskt samhälle.

Tycker man inte om de skattesatser som existerar i landet ska det inte finnas en utväg som går via skatteplanering. Vill man förändra skattenivån ska detta göras i god demokratisk ordning och genom att skapa en politisk majoritet för sänkta skatter.

De lågt räknat 2.000 miljarder kronor i skatteintäkter som EU länderna går miste om varje år skulle räcka till mycket välfärd och till stora samhällsinvesteringar. Det finns ingen rim och reson i att de pengar som rimligen tillhör flertalet i samhället ensidigt ska hamna i fickorna på fåtalet därför att fåtalet gör allt de kan för att undvika beskattning.

Att undvika att betala skatt är ingen rättighet – Att betala skatt är en skyldighet!

Kamrater, partivänner och medborgare – Låt oss tillsammans bilda enad front mot dessa ”skattesmitare” och se till att vi fattar beslut som gör skatteplanering mer eller mindre omöjlig i en framtid. Den viktigaste och effektivaste åtgärden är att ändra skrivningen i de dubbelbeskattningsavtal vi har med andra länder – En åtgärd som kommer att få fullt stöd i EU parlamentet om vi lägger fram den på rätt sätt.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.