Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Det känns tryggt att veta att det finns många kloka Socialdemokrater i Västerbotten.

Jag sitter som bäst ned för att sammanfatta intrycken efter helgens socialdemokratiska distriktskongress i Lycksele. Det första och mest bestående intrycket är att det finns oerhört många både kloka och kompetenta socialdemokrater i Västerbotten – Partivänner som brinner för socialdemokratisk ideologi och politik.

Att så är fallet känns oerhört tryggt då utmaningar sannerligen inte saknas när vi socialdemokrater nu ska genomföra bygget av Sverige i enlighet med den svenska samhällsmodellen.

Att rätten till ett arbete, rätten till en bostad, rätten till en bra utbildning, rätten till god sjukvård och rätten till goda och tillförlitliga sociala trygghetssystem är fundamentala rättigheter och grundbultar för oss Västerbottniska socialdemokrater råder inga tvivel om baserat på de motioner som behandlats och de beslut som fattats av kongressen.

Det känns tryggt att veta att vi inom socialdemokratin har experter på så vitt skilda områden som torvbrytning, vindkraft, beskattning och global handel bara för att nämna några av de områden som det debatterades flitigt om på kongressen.

Efter kongressen känner jag mig ännu säkrare på att vi kommer att lyckas med det vi socialdemokrater föresatt oss att lyckas med när vi säger att vi ska restaurera och återuppbygga det JÄMLIKA och SOLIDARISKA Sverige som kommer att bli resultatet när vi bygger ett Sverige som följer den svenska samhällsmodellens principer.

Avslutningsvis riktar jag ett stort TACK till alla kompetenta och engagerade partivänner som deltog på kongressen trygg i förvissningen om att vi möts på barrikaderna i kampen och arbetet för bygget av ett bättre och mer JÄMLIKT Sverige.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.