Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Visa styrka i ledarskapet Stefan – Avsätt Mehmet Kaplan med omedelbar verkan.

Att vara chef är att axla en arbetsuppgift som innehåller många utmaningar – roliga likväl som tråkiga och att tvingas avskeda medarbetare faller under det senare. I fallet Mehmet Kaplan ser jag dock ingen annan utväg för Stefan Löfven än att avsätta honom med omedelbar verkan och sparka ut honom från regeringen.

Förvisso kan man tycka att frågan ska avgöras av miljöpartiet själva men som regeringschef så är det Stefans ansvar att reagera och göra det som är nödvändigt för att regeringen ska behålla sin integritet och sin trovärdighet.

Att begå misstag är mänskligt och till och med bra och ett tecken på att man gör något då misstag är är något man lär av och som leder en framåt – Detta så länge man gör misstaget en gång och drar lärdom av detta så att samma misstag inte upprepas.

I Mehmet Kaplans fall gäller inte detta då han gång på gång upprepat precis samma misstag utan tecken på att han dragit någon som helst lärdom av de tidigare incidenter där han begått precis samma misstag.

Att regera och leda Sverige är en grannlaga uppgift och något man ska ta på största allvar – Gör man det går det inte att ha kvar en minister som Mehmet Kaplan i regeringen då han genom sitt handlande klart och tydligt visat att han är obildbar när det handlar om att lära sig av sina misstag.

Därför Stefan – Avsätt Mehmet Kaplan och gör det idag!

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.