Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Årets 1:a maj den viktigaste i mannaminne för arbetarrörelsen!

Det börjar dra ihop sig till årets 1:a maj demonstrationer – Årets manifestation är den viktigaste i mannaminne då årets 1:a maj i sin helhet handlar om att försvara och stå upp för den svenska samhällsmodellen och om att skapa bättre arbetsvillkor, stärkt arbetsrätt och en lön man kan leva på.

1:a maj demonstrationerna har under ett antal år fört en tynande tillvaro med färre och färre deltagare i våra demonstrationståg. I år är jag säker på att vi vänder trenden under parollen ”Den svenska samhällsmodellen”.

Årets demonstration handlar om att:

  • Vi står upp för att svenska kollektivavtal med svenska lönenivåer och svenska arbetsvillkor ska gälla för alla som arbetar på svenska arbetsplatser.
  • Vi står upp för alla som i takt med avregleringar och offentliga upphandlingar fått sämre arbetsvillkor med delade turer och arbete på helger och kvällar när andra är lediga.
  • Vi står upp för alla som upplever en sämre anställningstrygghet och tvingats byta en fast anställning mot visstidsanställningar som staplas ovanpå varandra i all evighet.
  • Vi står upp för alla arbetstagare som tillbringar mer tid på jobbet än de har lön för därför att nyliberal politik sett till att skapa t.ex. ”sovande natt” för personal inom vården – En företeelse som innebär att man är borta från sin familj utan att få lön för all den tid man spenderar på jobbet.
  • Vi står upp för alla som tvingas jobba deltid trots att de vill jobba heltid.
  • Vi står upp för alla busschaufförer som kan tillbringa 13,5 timmar på jobbet med rast på bortaort och trots det inte får ihop till 8 timmar betald arbetstid den dagen.
  • Vi står upp för att ALLA solidariskt ska betala sin del av skatter och avgifter utan att kunna välja en ”gräddfil” som innebär att man undviker att betala skatt.
  • Vi står upp för en välfärd för ALLA – Lika för både fattig och rik.
  • Vi står upp för starkare fackligt inflytande över arbetets utformning

Och mest av allt står vi upp för att vinsterna av ALLAS arbete ska fördelas bland ALLA i samhället på ett JÄMLIKARE sätt än idag.

I årets 1:a maj manifestationer ska vi en gång för alla visa alla belackare hur starka vi i arbetarrörelsen blir när kommer samman och kräver förändring på våra villkor.

Bara tillsammans är vi STARKA – Därför hoppas jag att du liksom jag inser styrkan av att arbeta tillsammans för att försvara de värden som tillsammans skapar den svenska samhällsmodellen.

Tillsammans ska vi manifestera det som är den svenska samhällsmodellen – Inte för att det ensidigt gynnar dig och din egen plånbok utan därför att styrkan i den svenska samhällsmodellen över tid innebär att ALLA i samhället får det bättre.

Vi ses på barrikaderna den 1:a Maj – Väl mött!

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.