Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Är det inte dags att vi gör oss av med MP Stefan?

Förvisso bygger vårt regeringsinnehav på en koalition med Mp och ett tätt samarbete med V men frågan har nu kommit så långt att det är högst relevant för oss socialdemokrater att ställa oss frågan om Mp hjälper eller stjälper våra ambitioner att återuppbygga det JÄMLIKA välfärdslandet Sverige?

För egen del har jag vid ett antal tillfällen framfört åsikten att vi bör kasta ut Mp ur regeringen och istället satsa på en koalition med L och C.

Skulle inte detta lyckas är det näst bästa att bilda en minoritetsregering och manövrera oss fram med hjälp av hopande majoriteter i olika frågor även om ett sådant val skulle göra det betydligt svårare för oss att genomföra vår politik. Detta till trots tror jag fortfarande att detta är ett bättre alternativ än ett fortsatt samarbete med ett Mp med nuvarande språkrör i förarsätet.

Några av alla de som frekvent kommenterar mina inlägg på bloggen förordar en samlingsregering mellan S och M för att skapa en majoritet som kan lotsa och styra Sverige fram till nästa val. Dock har jag mycket svårt att se hur detta skulle vara möjligt då vi är av totalt olika uppfattning i de allra flesta frågor.

En sak är dock klar i min värld och det är att Mp just nu är en stor belastning. För närvarande framstår Mp mest som ett sjunkande skepp på ett stormigt hav – Dessutom utan kapten på skutan. En fungerande koalitionsregering kräver att bägge skutorna har dugliga kaptener Är så inte fallet riskerar skutorna att kollidera och sänka varandra.

Ska vi överhuvudtaget fortsätta samarbetet med Mp behöver skeppet Mp ny kapten och nya fartygsbefäl. Kanske är det dags för de föregående språkrören att återinträda tillfälligt för att rädda partiet och leda samarbetet med oss socialdemokrater framåt?

Hursomhelst – Frågan är ställd Stefan och det är upp till dig och vår partieldning att fatta beslut i frågan. Mitt råd på vägen är att detta beslut måste komma snabbt och att motiveringen till beslutet är klart och tydligt.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

4 kommentarer

 1. Ej Miljöpartist men vill rösta (S)

  Håller helt med dig. Ska socialdemokraterna fortsätta kalla sig Socialdemokrater bör de med det snaraste göra sig av med Stockholmspartiet MP. Man hör dagligen kommentarer från folk som lämnar, eller funderar på att lämna (S) för deras sk. samarbete med MP. (S) är ju numera inte vad det varit och kommer heller aldrig att bli, så länge de stödjer sig på MP.

 2. Lars-Olov Johansson

  Jo, det är absolut hög tid att göra sig av med miljöpartiet som regeringspartners. Miljöpartiets allmänna regeringsoduglighet och ideologiska grumlighet kletar av sig på Socialdemokraterna. Det går ju inte en dag utan att katastrofala fakta och/eller någon hög partiföreträdare uttalar sig totalt huvudlöst. Omdömeslöst är bara förnamnet när Åsa klassar 11 september attentaten som ”olyckor” eller när gossen Fridolin helt plötsligt inte förstår att kvinnor i Sverige blir kränkta av en person som vägrar ta kvinnor i handen p.g.a fanatisk och fundamentalistisk religion. Alla skelett ramlar ur garderoben nu och Socialdemokraterna bör inte förlänga pinan ännu mer genom att låta sig sammankopplas med ett parti som inte är ideologiskt och demokratiskt rumsrent.

 3. David H

  Jag är egentligen sosse, men de senaste valen har jag röstat på högern… ENBART därför att jag inte vill ha mp i regering med något parti! Äntligen börjar det dyka upp i massmedia att det finns flera som mig!
  Har flera vänner som röstat som jag!
  Tror s förlorar mycket fler än de vunnit på prostituera sig till mp (kul också att mps långa smekmånader/år med press/nyheterna verkar över!). Hoppas mp kommer under 4% spärren så det inte finns någon orsak alls ta med dom!
  Eller att mps anna kinberg battra lyckas flörta med m så de är korkade nog börja samarbeta med mp! (Då lär siffrona för m också rasa!).

  • andersforss (inläggsförfattare)

   För egen del är det ingen större nyhet att jag ogillar Mp som parti av den anledningen att de inte är konsekventa och därför att de byter politik hela tiden – Dessutom är de ett parti som i vissa frågor har åsikter som är så extrema att de är ogenomförbara.

   Med detta sagt är det inte rätt att låta bli att rösta på S av den anledningen och ge sin röst till högern då detta försvagar vårt socialdemokratiska mandat.

   Ett starkt S – dessutom ett S som återgår till att driva riktig socialdemokratisk politik är den enda vägen mot ett bättre Sverige. En röst på högern är en röst på den politik som förstör Sverige och i valet mellan M och MP är MP ett bättre val än M.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.