Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Mp är inte moget för att sitta i en regering.

Det blev precis som jag befarade så att vi socialdemokrater får klä skott och ta ansvar för oredan i Mp – något som nu visar sig i form av tillfälligt sjunkande opinionsstöd. Jag hoppas därför att Stefan Löfven under dagen gör det jag uppmanade honom att göra för länge sedan – Nämligen kasta ut Mp ur regeringen.

Mp är ett parti som är oregerligt och oerhört svårt att styra och det är därför politiken kan ändras från en dag till en annan beroende på hur deras ”gräsrötter” agerar. Att samregera med ett sådant parti blir svårt för att inte säga omöjligt för alla partier som önskar ordning och reda och förutsägbarhet.

Politik handlar i grund och botten om vilken typ av samhälle vi vill bygga och alla samhällsbyggen står och faller med en god plan som grund för samhällsbygget. En sådan plan måste vara både stabil och långsiktig för att bli lyckad vilket innebär att Mp:s många gånger oerhört kortsiktiga politik aldrig kan bygga ett stabilt samhälle.

För egen del hade jag svårt att förstå varför vi lierade oss med Mp till att börja med även om jag fogade mig i beslutet övertygad om att vår partiledning gjort en ordentlig och korrekt analys och att de hade klargjort för Mp vad som krävdes av dem om de önskar samregera med oss socialdemokrater.

Resultatet är nu att vi har ett Mp helt utan politisk styrning och ett parti där maktkampen sker för öppen ridå. Beroende på vad som händer på deras partikongress kan vi om vi fortsätter att samregera med Mp finna oss själva i en situation där en ny partiledning i Mp förespråkar en helt annan Mp politik än den vi kommit överens om.

Bygget av ett bättre och mer JÄMLIKT Sverige är viktigare än allt annat vilket innebär att vi varken har tid eller råd att omge oss med regeringspartners som flyttar debattens fokus från det som måste göras för att gå i land med det samhällsbygge vi föresatt oss att klara av.

Därför ska vi ge Mp utrymme att lösa sina inre konflikter genom att genast kasta ut dem från regeringen och fortsätta som minoritetsregering fram till vi hittat andra koalitionspartners.

Stefan – Jag uppmanar dig därför ännu en gång – Kasta ut Mp ur regeringen, denna gång med tillägget gör det GENAST!

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.