Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Kristdemokraternas kräftgång fortsätter!

Den väljarundersökning som presenteras av TV4/Novus visar att kräftgången för Kristdemokraterna fortsätter. Denna gång har man tappat ytterligare 0,4% och landar nu klart under riksdagsspärren med endast 2,8% av väljarsympatierna.

Att KD skulle vandra denna väg har jag förutspått länge – Sannolikt beror tappet på att väljarna med den nya partiledaren Ebba Busch Thor vid rodret insett att Kristdemokraterna för en politik som ligger oerhört långt ifrån kristna ideal och att KD är ett parti som i sin politik ligger betydligt längre till höger än Moderaterna.

I takt med att vår rödgröna politik får genomslag växer stödet för de rödgröna partierna samtidigt som stödet för allianspartierna minskar – Skillnader som kommer att fortsätta öka hela vägen fram till nästa val i vilket KD med all säkerhet kommer att hamna utanför riksdagen.

Som socialdemokrat känns det bra att vår politik börjar få genomslag på nytt och att våra väljarsympatier ökar samt att svenska folket äntligen insett att KD inte lever upp till det största av alla kristna ideal som är KÄRLEK – En KÄRLEK som enligt Bibeln måste vara gränslös och omfatta alla – Fattig likväl som rik.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

2 kommentarer

 1. Erik

  Sveriges Riksdag behöver mångfald varför KD självfallet har en plats där. Vem ska annars föra fram de enskilda medborgarnas röst gällande familjepolitik, äldrepolitik etc. Eller är du så enfaldig att du tror att socialisterna ensam grejjar framtidens utmaningar och möjligheter? Systemet före människan!

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag är på inget sätt emot mångfald i Sveriges riksdag och det behövs partier med olika inriktning för detta – Dock tycker jag att det är fel av KD att påstå sig stå på kristen grund när den politik de för ligger ljusår från kärleksbudskapet som är det viktigaste inom kristendomen.

   Det vore bättre och mer klädsamt om de bytte partinamn eller i vart fall tog bort ordet krist ur partinamnet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.