Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Labours politiska strateg påvisar stort väljarförakt.

John McTeman som är politisk strateg inom brittiska Labour och före detta rådgivare åt Tony Blair påvisar stora mått av förakt för partiets väljare och medlemmar som valt Jeremy Corbyn som sin ledare – Detta genom att säga att medlemmarna och deras åsikt inte spelar någon roll när det handlar om huruvida Corbyn ska sitta kvar som partiledare eller inte.

Där kan vi snacka om att späda på politikerföraktet BIG TIME!

Så vitt jag vet ska ett politiskt parti föra precis den politik medlemmarna röstat för och ingen annan.

Att många av Labours parlamentsledamöter inte gillar Corbyn därför att ha vill föra en politik som ligger betydligt till vänster om den som Labour fört under Blair och Brown är ingen hemlighet – Men att därifrån köra över partiets medlemmar bara för att de vill se ett annorlunda Labour än parlamentsledamöterna är att gå flera steg för långt.

Jeremy Corbyn valdes till partiledare med starkt stöd bland Labours medlemmarna vilket gör att han har ett oerhört starkt mandat att leda sitt parti i den riktning som den majoritet som valde honom vill att partiet ska ta.

Passar detta inte ”vissa” parlamentsledamöter som nämnde McTeman i Labour så bör de avgå och lämna parlamentet för att bereda plats för ledamöter som står enade bakom Corbyn.

Man påstår internt bland dessa parlamentsledamöter att det är ett kapitalt misslyckande att bara 70% av Labour’s väljare röstade för att Storbritannien skulle stanna i EU och att detta beror på att Corbyn gjort ett dåligt jobb. Om man påstår det borde de ställa sig frågan hur läget är i andra partier där rösten för ett brexit var ännu starkare.

Hur denna ”maktelit” i Labour kan tro att de kan bestämma fritt utan att lyssna på partiets medlemmar och väljare påvisar hur fartblinda de blivit. Vad dessa parlamentsledamöter borde inse är att den brittiska arbetarklassen är less på att ständigt tystas ner och köras över och att det i själva verket är ett mirakel att 70% av partiets väljare röstade för att britterna ska stanna i EU.

Jag hoppas därför att mitt eget parti och andra socialdemokratiska partier runt om i Europa öppet uttalar sitt stöd för Corbyn och säger åt övriga i partiet att besinna sig.

Det Storbritannien och Europa behöver just nu är inte interna gräl i Labour utan ett starkt Labour och en stark Europeisk socialdemokratisk rörelse som kan se till att EU reformeras från grunden och blåses rent underifrån från marknadsliberal paradigm så att ett paradigmskifte till ett JÄMLIKARE och hållbarare EU med brett folkligt stöd kan se dagens ljus.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.