Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Anders Ågren och Peder Westerberg verkar vara frustrerade.

Både moderaten Anders Ågren och liberalen Peder Westerberg verkar vara mycket frustrerade över den delvis nya politiska ordningen som råder i Umeå kommun efter det att Lennart Holmlund lämnade och Hans Lindberg tillträdde posten som kommunalråd i Umeå.

I vart fall är det så jag tolkar situationen. Vad gäller Anders Ågren så brukar han ofta påtala att ”detta aldrig hade skett om Holmlund fortsatt styra”.

Min personliga tolkning är att Anders Ågren är frustrerad därför att han inte längre kan tjäna egna politiska poänger på politiska beslut fattade av oss socialdemokrater. Under Lennarts tid var detta möjligt därför att Lannart tillät detta – Med Hans vid rodret har Ågrens röst försvunnit ur mediebruset och därav hans frustration.

Vad liberalerna och Westerberg är frustrerade över har jag svårt att förstå då jag inte kan dra mig till minnes att liberalerna någonsin drivit och fått igenom förslag som byggt ett bättre Umeå för alla.

Kommunpolitik är mer av ett hantverk än rikspolitiken vilket innebär att man måste jobba mer över partigränserna och skapa samsyn för vilka beslut som är bäst för Umeå och dess invånare. Detta fungerar alldeles utmärkt i de flesta nämnder i kommunen och det är så vi ska arbeta för att bygga ett starkare Umeå.

Att Ågren och Westerberg känner sig frustrerade och utanför är därför sannolikt inget annat än ett tecken på att de saknar den förmån och respekt Lennart Holmlund gav dem – Nämligen den att få credit för beslut drivna och framröstade av oss socialdemokrater.

Om herrar Ågren och Westerberg tror att de är bättre skickade att leda Umeå är det hög tid att de börjar visa för Umeåborna att de har en egen politik och inte en de lånat genom att kopiera vår socialdemokratiska politik.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

4 kommentarer

  1. Jonny Disenfeldt

    ”Vad liberalerna och Westerberg är frustrerade över har jag svårt att förstå då jag inte kan dra mig till minnes att liberalerna någonsin drivit och fått igenom förslag som byggt ett bättre Umeå för alla.”

    Sagt av någon som under stor del av sitt yrkesverksaama liv inte bott i Sverige …

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Bara för at jag bott utanför landet betyder det inte att jag inte har haft koll på vad som hänt i Sverige och Umeå.

      • Jonny Disenfeldt

        Förvisso inte Anders, men att döma av de kunskapsluckor jag observerat under en längre tid i dina inlägg och svar rörande vad som hänt i Sverige de senaste årtiondena du varit utomlands så verkar du varit rätt bortkopplad från fakta.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det beror på vilka glasögon man har på sig när man påstår att jag har kunskapsluckor. Att man inte tycker som jag eller delar min beskrivning av ett problem eller av verkligheten betyder inte att jag har en kunskapslucka. Det finns minst lika många och i regel fler som håller med än de som säger emot.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.