Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Som politiker måste man prata klartext och stå för sina löften.

I min politiska värld så är det så att man som politiker altid måste föregå med gott exempel och leva som man lär. Dessutom är det av yttersta vikt att alla som verkar som politiker pratar klartext och inte verkar efter en dold agenda som inte kommunicerats öppet och tydligt till väljarna.

Jag tycker dessutom att det är viktigt att stå upp för de löften man givit till sina väljare. Har man lovat att ta strid för en specifik fråga ska man göra så även om man på förhand vet att man kommer att förlora omröstningen i den politiska församling man sitter i.

Att ta strid för den man lovat väljarna gör att man alltid kan se väljarna i ögonen med gott samvete.

I min värld är det viktigare att ta striden än att vinna omröstningen av den enkla anledningen att det är striden som utgör löftet man givit till sina väljare. Att alltid leva upp till givna löften är en del av politikens kärna och något jag upplever att de som verkade som politiker historiskt var betydligt duktigare på än dagens politiker.

I min värld är det viktigt att leva upp till Palmes devis om att vara trogen mot idealen men otrogen vad gäller metoderna för att förverkliga idealen.

Både inom rikspolitiken och inom kommunpolitiken upplever jag att vi många gånger arbetar efter en dold agenda utan att prata klartext. Detta måste ändras om politikerföraktet ska minska då dolda agendor alltid skapar en bild av en maktfullkomlig elit som hellre ser till sin egen vinning än till väljarnas väl och ve.

Min uppmaning i detta korta inlägg riktar sig framför allt till mina politiska kamrater – Låt oss gå före och tillsammans sluta upp med oklara besked och dolda politiska agendor så att vi kan återge politikerrollen det förtroendekapital den en gång hade.

En uppmaning jag riktar till mina egna partikamrater likväl som till oppositionen.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

 

8 kommentarer

 1. Erik

  Hoppsan! Otrogen mot metoderna för att uppnå ett förstatligande av alla företag i Sverige. Och konfiskera all privat egendom. En metod förutom att mörda och fängsla alla otrogna är att göra som er nya sekreterare Baastad är att hålla röstskola och sedan följa med alla ”elever” till röstlokalen och förvissa sig om att de tar de rätta röstsedlarna.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Om du tror att jag vill förstatliga alla företag och all privat egendom måste du ha läst någon annans inlägg än mina då detta inte finns på ,imn agenda.

 2. Gerd

  Kloka synpunkter. Sveket (Socialdemokraterna) mot pensionärerna som betalar mer skatt än en löntagare för samma inkomst skulle tas bort så snart det fanns ekonomiskt utrymme. De allra sämst ställda pensionärerna fick 100kr mindre skatt 2016. Budgetpropositionen för 2017 ger ingen skatteminskning för pensionärsgruppen. Däremot r.äckte pengarna till en höjning av flerbarnstillägget. Kostnad för detta generella tillägg 1.2 miljarder. Detta ser jag som ett förtäckt återinförande av vårdbidraget. Löntagarna har förutom jobbskatteavdrag fått löneförhöjningar under de senaste 10 åren med 30-40%. Pensionerna har minskat under samma period. Den s k bromsen har sänkt pensionerna mer än de få höjningar som varit under samma period. I riksdagen sitter nu 7 partier som struntar i pensionärerna. Det är skamligt och jag tror att det enda parti som vill förbättra för pensionärerna kommer att få många röster i nästa val. För mig som fick socialdemokratin med modersmjölken är det bara att konstatera att partiet nu tappat sitt hjärta.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Pensionärerna är en viktig grupp och jag slåss för denna grupp i min politiska kamp. pensionerna ska höjas och skatten likställas det är min inställning.

 3. Jonas E

  Med tanke på vallöftena och vad S säger utåt, så hur tycker du att S uppfyllt detta för landsbygden ?.
  Jag tänker inte bara på skolorna här, även om det är det första som kommer upp i tanken, det är så mycket annat också som går tvärt emot vad man säger officiellt !.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Som du kan se av inlägget ger jag samma uppmaning till mina egna partikamrater som jag ger till oppositionen. För mig är det A och O att hålla ingångna löften enligt de principer jag skrev om i inlägget.

 4. Eva

  Du har ett poeng. Før finns det nåt mer irriterande än politiker somk med blast och glamm säger vad dom ska gøra och inføra om ”ni røstar på oss” Dom flesta vet ju att sitter du i regering med andre partier som samarbetspartner så måste politiker ”svälga några kameler” för och få fortsatt makt.Så är det ju en annan sak och fronta saker som man vill jobba før om man får regeringsførtroende, men då tycker jag man ska vara ärlig och säga att det blir då kamp och också kanske nederlag, men vi ska gøra vårt bästa! Så tänker jag en vanlig borgare på gräsrotsnivå, kanske litt förenklat, men endock.. Ha en god dag!

  • andersforss (inläggsförfattare)

   En bra dag till dig med och du tänker på inget sätt fel. Man ska stå upp och ta kampen även om man tror att man kommer att förlora en omröstning. Symbolvärdet i denna handling är viktig – Dessutom är det så frågor väcks och lyfts upp till ytan för allmän debatt. Att man förlorat den första omröstningen innebär inte med nödvändighet att man kommer att förlora en 2:a eller en 3:e omröstning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.