Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Det är på Ersboda politiken drivs framåt genom praktisk handling.

I går kväll hade vi det 3:e i raden av Ersboda S-förenings politiska caféer på Ersboda Folkets Hus – Ett framgångsrikt och relativt välbesökt café som gästades av individ & familjenämnden och dess ordförande Andreas Lundgren (S) och Gunnel Lagerkvist (C)  som pratade om framtidens socialpolitik i Umeå.

Jag vill rikta ett stort tack till Gunnel och Andreas för ert engagemang och för intressant debatt med cafédeltagarna som var ca 30 till antalet denna kväll.

Extra roligt var det att vi redan nu kunde bocka av ett stort antal av de önskemål som framfördes vid det förra mötet som avklarade och förverkligade.

 • Nattvandring ”klar”
 • Nattfotboll ”klar”
 • Samlingslokal kvällstid ”klar”
 • Iordningställande av liten konstgräsplan ”klar” i det avseendet att den iordningställs kommande sommar.
 • Park istället för skog mellan Östra Ersbodaskolan och Äventyrslekparken ”klar” på samma sätt som ovan.
 • Iordningställande av spontana mötesplatser på Ersboda FH ”klar” på samma sätt som ovan.
 • 11-manna konstgräsplan ”klar” i det avseendet att frågan utreds och budget fastställs.

Det är så politik ska vara när den fungerar som allra bäst – Medborgardialog och framställande av önskemål och därefter verkstad och förverkligande av önskemålen.

Kvällens debatt spann vidare på detta och den stora lärdomen är att allt går att förändra så länge medborgarna talar om för oss politiker vad de vill förändra.

Jag är glad att det kom många unga och unga vuxna även denna kväll och att ni visade engagemang för Ersboda och Ersbodas framtida utveckling – Det är genom engagemang samhället utvecklas och det är detta engagemang vi som politiker ska uppmuntra till genom att genomföra det väljarna vill att vi ska genomföra för att göra deras vardag mer innehållsrik och trygg.

I övrigt fick vi en pedagogisk och bra redovisning av hur individ & familjenämnden arbetar och vilka frågor de driver bland annat avseende barnfattigdom som är ett prioriterat område för för nämnden.

Vi tackar för denna säsong och de politiska caféerna återkommer till våren med start i januari då vi fortsätter att ställa ansvariga politiker mot väggen och driver på för att skapa ett ännu bättre och ännu mer levande Ersboda.

Tack för den här säsongen och på återseende i januari!

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

2 kommentarer

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Därför att jag använder min tid på ett strukturerat och bra sätt och mest av allt därför att jag brinner för det jag gör och därför att jag vill skapa en förändring som leder till ett bättre, jämlikare och mer hållbart samhälle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.