Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Moderaterna rensar upp bland elementen som sprider dynga på sociala medier.

Det har kommit rätt många reaktioner på mitt inlägg om Moderaterna och deras sanktionerande av en smutsig valkampanj likt den i USA regisserad direkt från det egna partikansliet. I går föll Delmon Haffo på eget grepp och fick sparken därför att han kallat Annica Strandhäll för ”hora”.

Den sorts kvinnosyn Delmon Haffo ger uttryck för hör inte hemma i Sverige – Alldeles speciellt så i ett land där mer än halva väljarkåren är kvinnor och där kvinnor har stort inflytande i samhällsutvecklingen

Jag tror att det är en stor missräkning för Moderaterna att deras valtaktik läckt ut och blivit känd i förväg men det är så det blir när man använder sig av medarbetare som Delmon Haffo och när man släpper loss ”nättrollen” och försöker sig på en taktik man inte riktigt greppar.

Det vore förmätet av mig att ta åt mig av äran för att detta uppmärksammats på det sätt det gjort även om jag tror att mitt inlägg bidragit till att Moderaternas partiledning nu besinnar sig och ifrågasätter om detta förfaringssätt leder framåt eller bakåt vad gäller väljarstöd.

Dessutom vill jag framföra beröm för att den moderata partiledningen reagerar snabbt och kraftfullt även om man inte har något annat val om man vill rädda partiets anseende och rykte.

Jag tror Moderaterna ändrat sig därför att de insett att det är så som jag sa i förra inlägget – Nämligen att svensken inte köper allt som sprids på internet på samma sätt som amerikanen.

I vart fall är det bra att frågan lyfts och att Moderaterna reagerar – Förhoppningsvis leder detta till att vi får en ”renare” valrörelse än den i USA. Jag tycker dessutom att det är bra att man kallat in övriga element som spridit dynga på sociala medier för ett samtal om deras framtid i politiken.

Nästa ämnen jag kommer att behandla på bloggen handlar om SD och deras sätt att använda sociala media för att sprida desinformation genom införande av nya uttryck såsom PK-media och hatvänster mer flera uttryck – Detta för att försöka få det att framstå som de är i majoritet och den etablerade politiken i minoritet trots att 87% av väljarkåren föredrar en annan sorts politik än den SD står för.

Mer om detta i morgongagens inlägg – Nu ska jag göra mig i ordning för att åka ner på stan och lyssna på och träffa vår stadsminister Stefan Löfven

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

39 kommentarer

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det som står på ledarsidorna har jag ingen tilltro till. Detta därför att man lyfter enskilda ord och meningar ur sitt sammanhang och gör dem till något helt annat än de är i sin ursprungliga kontext vilket är exakt vad jag invänt mot i mina inlägg om att sprida lögner och desinformation.

 1. Alexander

  Anders

  Ingen blir kallad hora utan att provocera den som säger det, eller hur? Det var nämligen så du förklarade alla trakasserier och överfall från invandrare….

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Nu försöker du påstå något jag aldrig påstått vilket bevisar hur SD och dess svans av nättroll opererar.

     • Alexander

      Du har ju själv sgat att det ytterst sällan sker oprovocerade påhopp/trakasserier? jag hade mig själv att skylla när jag gjorde misstaget att gå hem från stan. Vad är skillnaden i detta fallet? Strandhäll har faktiskt retats genom att skämta om män…

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Om du sätter skämtet i sitt rätta sammanhang och tittar på helheten så ser du att hon inte uttryckte sig så närt det gäller ställningstagande och slutsats av USA valet.

 2. Alexander

  Off topic har en skola i Malmö tvingats stänga pga oroligheter. Socialdemokraterna styr och Anders skyller på SD.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Rätt att en skola har stängt i Malmö och exakt varför kommer vi att få veta i sinom tid.

 3. Mr Sound

  Ser fram emot din syn på SD men redan nu kan jag säga att det du tänker avigt då du skriver att 87% föredrar annan sorts politik.

  Det stämmer helt enkelt inte. Att 13% valde SD 2014 är visserligen sant men betydligt fler är negativ inställd till regeringens migrationspolitik. Och ju fler som ser/känner av effekterna av förd ju fler röster kommer SD få. Har tidigare hänvisat till http://status.st och gör det igen.

  Men tillbaka till de 87%. Visst vet du att 69% föredrar annan sorts politik än den S står för? Ca 93% är emot MPs, och ca 94% är emot V. 93% är emot miljövänlig politik, om man nu ska tro på MP. Den lavetten måste väl ändå göra ont…

  Tycker det är magstark att se dig föra någon talan över dessa 87%. Vid tillfället kanske många hade andra frågor på agendan. Oärlig debatteknik är detta.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag använder mig av det valresultat som föreligger och efter nästa val kommer jag att använda mig av det resultat som föreligger då.

   • Mr Sound

    Jaha du. Men om du nu använder senaste valresultatet och sen tittar på opinionen blir det genast patetiskt om du tror att SD kommer hamna runt eller under 10%. Finns ingenting som ens tyder på att SD skulle backa till nästa val.

    Det kommer du tyvärr att få höra.

    Men det övriga då? Tycker du att du har rätt att klumpa ihop de 87% till en homogen grupp som är emot SD? Vad vet du var den moderaten som la sin röst på M står idag? 69% är emot Socialdemokraternas politik. Är nu nöjd med det?

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Du får gärna tycka att det är patetiskt, samma sak har många sagt om andra händelser jag förutspått – T.ex den globala finanskraschen och det faktum att Trump skulle bli Amerikas näste president.

     • Mr Sound

      Ja, jag tycker det då det inte finns något som pekar på att SD skulle minska till 10% eller under om man följer opinionsmätningen. Att du hävdar att du lyckas spå finanskrisen och Trump väger väl rätt lätt då du i dessa fall vägde in fakta.

      När det kommer till SD låter du tyvärr idiologin tala, och det kommer du få höra då jag tippar SD över 20%. Vem tror du vinner priset i spåtävlingen om det?

      Sen verkar du inte vilja kommentera hur du tänker kring de 87% som du hävdar röstade mot SDs politik. Hade du bara otur när du tänkte?

      69% är emot S, några tankar runt det? Eller varför får ett parti, som över 90% är emot, en sån stor makt över politiken? Ja, jag talar om extremistpartiet MP.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Du får gärna tycka annorlunda än mig – Den metodok jag använder mig av och som jag har livslång erfarenhet av att använda ger vid handen att det är så det kommer att bli.’

      Men som jag sagt tidigare – Det är det hårda läget som räknas och hur det ser ut vet vi efter nästa val – Fram till dess är det bara tyckande och spådom.

 4. Bergis

  Snälla! Hacka inte på SD. Ni har ju kopierat deras politik rakt av i och med den nya migrationsuppgörelsen. Så vad är problemet Anders`???

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Låt mig göra en sak oerhört klar – Vi varken har eller kommer att kopiera SD:s politik hur gärna SD:are än vill tro att så är fallet.

 5. Oberoende Observatör

  Några kommentarer du skriver 87 procent men vill du vara uppdaterad så är 80 procent en mera relevant siffra just nu enligt opinionen. Sedan kanske det skulle vara en fördel om Löfven bara vore stadsminister förslagsvis för Örnsköldsvik.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag håller mig alltid till den siffra som överensstämmer med valresultatet – Ändras siffran vid nästa val så ska jag använda den nya siffran.

 6. Stål

  Vill bara påminna om att SD inte är ensam om att sprida desinformation genom nya uttryck som ”hatvänstern” och PK-media. Det är något som SD och borgare i övrigt gör dagligen, och moderaterna synnerligen.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Tråkigt nog har några Moderater flitigt börjat att ägna sig åt detta – Bland dem riksdagsmannen Egward Riedl (M) från Umeå.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det är inte otroligt att så skett men det betyder oerhört mycket att veta i vilken kontext för att avgöra vad som avsågs med uttrycket.

   • Jonny Disenfeldt

    Vilka olika betydelser har Anders Forss för benämningen ”pedofil” ?

    Finns det kontext där det är OK att kalla Anders Forss för en pedofil ?

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Ordet i sig har en mening men sammanhanget avgör om det är en liknelse eller något annat. Det är just saker som dessa som inträffar när man tar enskilda ord eller meningar och sätter den i ett annat sammanhang Jonny och den taktiken fungerar inte på mig.

     • Jonny Disenfeldt

      svara på mina frågor istället Anders Forss :

      Vilka olika betydelser har Anders Forss för benämningen ”pedofil” ?

      Finns det kontext där det är OK att kalla Anders Forss för en pedofil ?

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har sagt att jag ska besvara frågan när jag fått redovisat för mig hela sammanhanget i vilket det ska vara sagt.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det spelar oerhört stor roll vilken kontext det förekommer i. Om det är en jämförelse angående ett handlande i en annan fråga är det i sig något helt annat än i fall som rör sexualitet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.