Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

SD:s metod för att sprida sitt budskap är byggt på lögner och förbannad dikt.

I allt dåligt som händer i samhället finns det i regel alltid något gott. Att Moderaterna blev avslöjade med brallorna nerdragna när de gjorde ett tafatt försök att kopiera de smutsiga metoder Trumpkampanjen använt sig av och använda dem i den kommande valrörelsen i Sverige har alla förutsättningar att bli till något positivt för Sverige och svenskarna.

Att detta lyftes upp och avslöjades snabbt kommer att hjälpa oss att desarmera det desinformationssystem SD skapat på internet och dessutom använder sig av.

Det desinformationssystem jag pratar om är att använda sig av sociala medier och ”nätroll” för att sprida lögner och desinformation vitt och brett till många olika platser på internet – Allt i tron och vetskapen om att ett stort ”mediabrus” i sociala medier om samma sak skapar förutsättningar för att få en ren lögn att framstå som en sanning.

Det enda goda kam kan säga om SD är att de varit duktiga och framgångsrika på att göra just detta. Förhoppningsvis kommer nu detta till vägs ände därför att fenomenet hamnat i ljusan dager tack vare Moderaternas misslyckande med att göra samma sak.

Jag hoppas dessutom att alla de media SD refererar till som PK-media drar sitt strå till stacken för att hjälpa till att desarmera SD och avväpna dem.

Om man analyserar saken noga hittar man en rad uttryck av vilka jag ska försöka förklara några. Det SD vill åstadkomma är att försöka få det att framstå som att man själv (SD) är de enda som har rätt och att alla andra har gaddat ihop sig mot SD genom lögner och genom att förtiga sanningen och hålla denna dold för folket.

En annan sak SD försöker åstadkomma är att få det att framstå som om majoriteten av alla svenskar faktiskt tycker som SD och att det finns ert brett folkligt stöd för SD:s politik trots att verkligheten ser helt annorlunda ut.

Om man vill bevisa att man är i majoritet trots att man bara utgör 13% av väljarsympatierna och att man är fler än de 87% som tycker annorlunda finns bara en väg och det är att använda sig av lögner och halvsanningar för att sprida desinformation – Desinformation om att den riktiga siffran på 13% är resultatet av det övriga samhällets manipulerande.

Ett annat flitigt använd metod hos SD är användandet vad man kallar ”nättroll” – Dvs. anhängare och sympatisörer vars övergripande uppgift är att sprida denna desinformation och dessa lögner i stor skala på sociala medier för att förstärka påståendet om att det etablerade samhället manipulerat det verkliga stödet när tidningar och andra etablerade media sköter sin samhällsrapportering.

Till sin hjälp för att göra detta har man skapat och planterat ett stort antal uttryck som man försöker skapa legitimitet för av vilka jag ska behandla några för att skapa förståelse för vad man försöker åstadkomma.

 • PK-maffia är ett vanligt uttryck där PK står för politiskt korrekt och avser alla som inte tycker som minoriteten SD. Man använder uttrycket för att skapa en illusion om att politiskt inkorrekt är positivt och politiskt korrekt (PK) negativt.
 • PK-media är alla i samhället etablerade media vars åsikter inte överensstämmer med SD:s.
 • Massinvandring är det uttryck man använder för att beskriva svensk migrationspolitik trots att ordet massinvandring i ordets rätta bemärkelse avser något helt annat än det SD försöker få oss att tro.
 • Svenskfientlig är ett annat uttryck som används för alla som tycker annorlunda än SD.
 • Kriminell – Med detta uttryck avser man inte vad vi i allmänhet avser med ordet. I SD:s värld är en kriminell en beteckning på en person som enligt SD har låg moral och etik därför att man inte tycker som SD.
 • Massvåldtäkt är SD:s benämning på en påstådd ökning av antalet våldtäkter i Sverige – Detta trots att den ökning som skett beror på våldtäkt i nära relationer i det egna hemmet och i regel med svenska män som förövare.
 • Multikulturialist, Mångkulturalist och till viss del Kulturberikare är alla samlingsuttryck för den syn en majoritet av alla svenskar står för – Den syn som innebär att vi som befinner oss i majoritet inte fördömer mångkultur och den syn som innebär att en majoritet av svenskarna står upp för principen om alla människors lika värde.
 • Antidemokrat är ett samlingsuttryck för alla som inte röstat på SD.
 • Landsförrädare kallas alla medborgare som inte röstar på SD.
 • Batikthäxa är benämningen på politiskt aktiva kvinnor i andra partier än SD.
 • Hatvänster är i SD:s värld ett samlingsuttryck för alla röd/gröna partier som står upp för solidaritet och alla människors lika värde.

Det SD gjort är att etablera dessa uttryck på sociala medier och ge dem en vid spridning. Den fasen är redan avklarad och det som nu sker är att man använder sig av dessa uttryck som om de är sanning och ett uttryck för folkmajoritetens viljeyttring – Detta trots att ett sådant påstående är en ren lögn.

Förfaringssätt för att förstärka bilden av SD:s politik såsom som varande majoritetens vilja handlar således om att ta enskilda ord och/eller meningar som politiska motståndare yttrat och lyfta dessa ur sin riktiga sammanhang och blanda upp dem med sina egna sanningar som egentligen är lögner.

Dessa budskap sprids sedan på nätet med blixtens hastighet med hjälp av ”nättroll” och varje gång en som tillhör majoriteten – Dvs. de 87% som röstat på ett annat parti än SD kritiserar det som sprids besvarar och bemöter dessa ”nättroll” kritiken genom att ifrågasätta om den person de påstår använt ett visst uttryck gjort så eller inte.

Därefter hänvisar och länkar man till egna internetsajter och källor där uttrycken enligt ovan används flitigt – Inte sällan med en påhittad artikel som påvisar att det är resten av samhället som ljuger och SD som står för sanningen.

När jag pratar om desinformation syftar på när jag på just detta – Nämligen att man lyfter ett ord eller en mening från sitt rätta sammanhang och sätter in den i ett helt annat sammanhang. Förfar man på detta vis kan man påvisa de mest häpnadsväckande saker och därigenom få en lögn att framstå som sanning.

Att försvara sig mot detta är det svåraste som finns därför att lögnen i sig är blandad med ett litet uns av sanning och därför att bara den som lägger energi på att undersöka hur det verkligen är kommer att finna att lögnen är en lögn och inget annat.

Ska vi då låta SD komma undan med detta och lura i människor att det är de som står för det som är rätt och riktigt i svensk politik?

Mitt svar är självklart – NEJ det ska vi inte!

Det finns ett enda effektivt vapen mot detta och det är att lyfta upp och återgå till en ideologisk debatt som handlar om det som är politikens kärna – Vilket samhälle ska vi bygga och för vem ska vi bygga samhället. 

Får den ideologiska debatten en renässans och spridning bland folket blir det svårt för SD att använda sig av nuvarande taktik. I ett politiskt debattklimat där alla sakfrågor relateras till ideologin/samhällsplanen med en förklaring om hur beslutet påverkar samhällsbygget faller SD:s politiska marknadsföringsapparat på eget grepp.

Att SD så här långt haft viss framgång i sitt sätt att arbeta mot etablissemanget dvs. majoriteten av alla svenskar beror på en enda sak – Lättja hos folket som inte går på djupet med att kontrollera det man läser, hör och ser och på etablerade politikers ovilja att diskutera ideologi och samhällsbygge.

Därför kommer jag att göra allt som står i min makt för att återföra den ideologiska debatten till sin rätta plats – Till platsen som det ledande formatet närhelst politik debatteras och diskuteras.

Fortsättning på detta inlägg följer inom sinom tid.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

 

81 kommentarer

 1. Alexander

  Anders Forss som hämtar fakta och inspiration från Anders Lindberg kanske ska läsa hans senaste ledare. Känns som Forss satsat på fel häst….

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag hämtar ingen inspiration från nämnda herre – Däremot läser jag det han skriver ibland och ibland sammanfaller det han skrivit om med det jag skriver om.

 2. Hans Eriksson

  Du framstår som ignorant och dåligt påläst när det gäller statistik angående våldtäkter.
  Färsk statistik finns att finna hos BRÅ. Eller varför inte prova att googla?

  Sossarna vågar inte ta debatten med SD, då S inte har hållbara argument.Speciellt sedan S genomförde SD´s migrationspolitik. S trovärdighet är noll.
  Medlemmarna fick munkavle senaste kongressen när det gällde integrationsfrågor, det säger det mesta om kulturen i S.Ner med huvudet i sanden!

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det är så det brukar låta från de som vill försvara SD – Att man är dåligt påläst eller har fel information. Till våldtäkter räknar jag även sexuellt ofredande, sexuellt utnyttjande och det som innebär att man tvingar sig på eller utnyttjar någon och där stämmer siffrorna med vad jag sagt.

   Sedan var det inte våldtäkter vi skulle debattera utan SD:s sätt att försöka göra lögner till sanningar.

   Jag är Socialdemokrat och medlem i partiet och jag tar debatten både nu och i framtiden.

 3. Jonny Disenfeldt

  Anders Forss framhärdar …
  ”Pratar vi sexualbrott är en pedofil en som förgriper sig på småbarn det tror jag alla begriper men man kan högst sannolikt använda ordet som jämförelseobjekt i en helt annat sammanhang och då blir det något helt annat än om man lyfter ut ordet i sig.”

  Berätta nu Anders Forss i vilket sammanhang som det är ”högst sannolikt” att någon skulle kunna använda ordet pedofil som jämförelseobjekt om t.ex dig.

  Anders Forss skriver även ovan ”Till våldtäkter räknar jag även sexuellt ofredande, sexuellt utnyttjande och det som innebär att man tvingar sig på eller utnyttjar någon och där stämmer siffrorna med vad jag sagt.”

  Dvs du har som vanligt ett eget begrepp, en egen tolkning du inför när vedertagna fakta visar att du har fel.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag tolkar sexualbrott på det sätt jag gör och alltid gjort – främst av den anledningen att de övriga brotten som involverar att man tvingar till sig sex är större än antalet våldtäkter.

   Sedan ska vi hålla oss till den metod jag förespråkat i mitt inlägg och inte till det du försöker göra – Vilseleda och lägga fokus på andra saker än de jag skrev om i inlägget.

   • Jonny Disenfeldt

    Tolka på du i din alternativa värld. Bry dig inte om vedertagna definitioner, officiella fakta etc. Håll dig till Anders Forss egen lilla värld av hittepå.

    Svara nu på min fråga :
    Berätta nu Anders Forss i vilket sammanhang som det är ”högst sannolikt” att någon skulle kunna använda ordet pedofil som jämförelseobjekt om t.ex dig.

    Jag väntar intresserat på att få ditt svar och hur det då appliceras i ditt eget universum.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     En dag kanske svaret på din fråga kommer Jonny och då om jag bloggar i ämnet pedofiler. I samröre med detta blogginlägg saknar den debatten relevans eftersom den är ett sätt att försöka avleda uppmärksamheten från bloggpostens kärnbudskap.

     • Jonny Disenfeldt

      Nej Anders, du har försvarat det hela med att det enligt dig går alldeles utmärkt att använda begreppet pedofil i en annan kontext, dvs inte i sin ursprungliga mening. Därför tänker jag inte vänta på att du skriver om ämnet pedofiler i kontext sexuella förbrytare, svara nu istället i vilken annan kontext du avser.

      Svara helst också varför det enligt dig vore skillnad om det är Reinfeldt eller Björklund som vävs in i denna kontext. Det är ju uppenbarligen skillnad enligt vad du skrivit.

      Att sprida lögn och förbannad dikt var exakt det som dina kolleger inom det socialdemokratiska partiet gjorde när de raljerade om Reinfeldt och pedifili på ett extremt osmakligt sätt, ska de avskedas ?

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Frågan från dig var hypotetisk och så var även mitt svar. Det viktiga i detta var att få tillgång till hela kontexten i vilket det var sagt och efter att ha fått det har jag klart och tydligt sagt att det handlandet var inte okay.

 4. Jonny Disenfeldt

  Nej, min fråga var inte hypotetisk, Den var en reaktion på vad du skrev.

  Jag förstår vidare inte vilken skillnad det hade varit om det gällt Björklund istället för Reinfeldt, något du gav sken av i dina märkliga turer.

  Att du nu erkänner att handlandet av dessa socialdemokrater var helt fel är bra men att som du anse att det trots detta kan finnas sammanhang där det istället skulle vara ok att knyta ordet pedofil till en icke-pedofil är märkligt. Grova sexuella brott som det rör sig om ska inte oskyldiga människor behöva knytas till i en annan kontext. Det är bara osmakligt och förmodligen åtalbart.

  Uppenbarligen att döma av historien och alla olika övertramp som skett av olika politiker från ditt parti så är ditt parti inte så rumsrent som du tillstår. Människor är människor och socialdemokrater är precis som andra människor med sina fel och brister och att tro sig vara bättre än andra partiers representanter är bara naivt.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag sa att två namn nämnts och då jag saknade informationen om vem som sagt det och när och i vilket sammanhang det var sagt så gick det inte att svara på.

   Men fortsattt så fortsätter du att prata om något helt ovidkommande för att försöka leda bort uppmärksamheten från inläggets kärna.

   Man kan använda liknelser på många sätt och även det ordet kan man använda genom att t.ex. säga att ett visst handlande i en situation är att jämställa med pedofili i sexuella sammanhang.

   Jag har aldrig förnekat att socialdemokratiska företrädare och politiker handlat fel i olika situationer men att likt du och fler med dig försvara SD:s många gånger grova övertramp med att andra politiker i andra partier gjort fel fungerar inte – Det är ingen förmildrande omständighet att så skett.

   • Jonny Disenfeldt

    ”men att likt du och fler med dig försvara SD:s många gånger grova övertramp med att andra politiker i andra partier gjort fel fungerar inte ”

    Vilken bullshit, var har jag försvarat dumheter som representanter för SD och andra partier gjort ?
    Detta förekommer i alla partier och ditt eget socialdemokratiska är inte på något sätt bättre än andra, snarare är de tvärtom bland de värre.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     jag har aldrig påstått att vi Socialdemokrater är perfekta Jonny – Tvärt om har jag tillstått att även vi gjort fel och även kritiserat den och de som gör vad jag anser vara fel.

     Men åter igen – Låt oss debattera ämnet jag skrev om och inte villospår.

     • Jonny Disenfeldt

      Men det är ju du som sprider villospår … det var du som påstod nu senast att jag försvarade dumheter SD-politiker begått vilket ju är helt osant.

      Jag säger baserat på mycket lång erfarenhet av vad som försigått i svensk politik att grova övertramp begås av representanter för samtliga partier och att ditt eget parti socialdemokraterna tyvärr inte tillhör ”guds bästa barn” i den kategorin direkt. Du är tyvärr själv en del av de som sprider lögner (ibland högst medvetet och ibland beroende på ren okunskap) och smutskastar andra politiker och partier.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag sprider inga villospår Jonny. Varje gång jag skriver om något du inte gillar så försöker du avleda uppmärksamheten från det jag skrivit genom att posta kommentarer som tar upp saker som inte har med ämnet i inlägget att göra vilket är precis den taktik som finns i SD:S manual.

      Om du är SD:are eller inte vet jag inte bestämt men du följer deras manual i ditt handlande i bloggar och kommentarer.

 5. Magnus Johansson

  Hej Anders!
  Följer din blogg med stort intresse och du har en stor träffsäkerhet.
  I dessa sammanhang är du likt Sankt Göran och drak(arna) där de (högerextrema) med sina försök att dribbla bort korten och vilseleda vanligt folk. Och de (anonyma) heter än det ena , än det andra. Och ALLA är de besvikna på de etablerade partierna…. Jösses vad några få har att göra att sitta och skriva allt. Klart att de inte har tid att jobba…………..
  Dessa högerextrema vill visa på hur dåligt allt är och på ett förakt mot ”etablissemanget”, men då det gäller deras egna är man beredda att sila mygg och svälja kameler. Snyft, snyft…………
  Tänk en värld som styrs av avundsjuka, missunnsamhet, hat, hot och våld?
  Fortsätt din väg. Glöm inte att vi trots allt än så länge är fler som håller med dig.
  Ha det gott!

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Tack för berömmet. Precis några få har som jobb (kan till och med vara så att de är avlönade för det) att få det att framstå som det som är ett fåtal utgör ett flertal.

  • Jonny Disenfeldt

   Hej ”Magnus”

   Kul att se att stackars Anders lyckas få någon på sin sida.
   Det är väl kanske mera Don Quijote man kommer att tänka på vad gäller Anders …

   PS : Du skriver ”Glöm inte att vi trots allt än så länge är fler som håller med dig.”, vad baserar du det påståendet på … ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.